Knivförvaring

Visa kategoribeskrivning
Vi på CDON.COM erbjuder ett stort urval av knivförvaring till riktigt bra onlinepriser. Föredrar du ett elegant knivblock i massivt trä, ett knivställ i akryl eller en kraftig magnetlist för dina köksknivar? Oavsett vilket så är vi säkra på att du kommer finna den knivförvaring som passar både dig och ditt kök bäst, här på CDON.COM. Har du svårt att välja, hjälper vi dig gärna. Läs mer.

Vilken knivförvaring ska jag välja?

Det kan vara svårt att på förhand veta vilken typ av knivföring som är det bästa alternativet för dig och ditt kök. Här nedan finner du en enkel beskrivning av de två främsta knivförvaringarna, magnetlister och knivblock, med deras fördelar och nackdelar. Allt för att du sedan så enkelt som möjligt ska kunna välja just den förvaring som fungerar bäst för dig.

Magnetlister för förvaring av köksknivar

Magnetlisten är en smart knivförvaring, då dina köksknivar automatiskt tar väldigt liten plats när de hänger på väggen och du får enkelt tillgång till dom. Har du alltså få fria ytor i ditt kök med lite plats för knivlådor eller knivblock är magnetlisten ett bra alternativ.
Var noga med att torka rent knivarna med en kökshandduk efter att du diskat (helst för hand) dem innan du hänger upp dem på en magnetlist. Hänger du upp fuktiga knivar på en magnetlist i metall finns risk för missfärgningar på knivbladet. Tänk också på att vinkla skäreggen från magnetlisten när du tar bort dem, för varsam hantering av dina köksknivar.
Flera tillverkare har insett fördelen med en magnetlist i andra material än metall, som till exempel bok.

Knivblock för förvaring av köksknivar

Ett knivblock har flera fördelar. Rent generellt sliter knivblocket mindre på köksknivens egg (om du sätter ner knivarna med försiktighet) och du undviker risken för missfärgning, som kan uppstå när en fuktig kökskniv sätts upp på en magnetlist i stål.
Ett knivblock är ett snyggt sätt att förvara dina knivar på. De mer traditionella blocken i trä, som Continenta Knivblock Akacia (Länka till https://cdon.se/hushallsapparater/continenta-knivblock-akacia-p35860701 ), kommer alltid att vara ett fint inslag i ditt kök.
På senare år har det även tillkommit flera smarta uppdateringar av det klassiska knivblocket. De finns nu i flera olika material vilket bidrar till att du kan hitta en knivförvaring som även fungerar bra med din övriga köksinredning. Det kan vara allt från magnetiska knivblock till knivblock med insticksspår i annat material, som till exempel Knivblock Fiber Universal Vit. Det här knivblocket är invändigt försedd med fiberstavar, för att skydda dina köksknivar och bidra till en enkel hantering av knivarna.