Hitta rätt köksvåg

En köksvåg hjälper dig att lyckas i köket. Här på CDON.COM hittar du både digitala och analoga vågar. En digital köksvåg ger dig hög precision och har ofta en relativt slimmad design, vilket gör den smidig att förvara om du vill ställa undan vågen när du inte använder den. En traditionell hushållsvåg med analog funktionalitet är däremot lite klumpigare i sin design, men eftersom de är så trendiga i sin tidlösa design väljer många att behålla köksvågen framme som en del av sin köksinredning. Våra analoga köksvågar finns i retro stil och med behagliga färger. Läs mer om hur du väljer rätt köksvåg...

Bra att tänka på när du väljer köksvåg

En köksvåg kan användas på olika sätt och fylla olika behov i köket. Söker du en hushållsvåg som ska hjälpa dig med bakingredienserna, så kanske en våg med bunke är det mest praktiska alternativet. Om du vill lägga råvaror för vägning på köksvågen, så kanske en platt viktyta är att föredra. Och om köksvågen ska hjälpa dig med dieten så bör den ha funktioner som räknar på kalorier, kolhydrater, fett och kolesterol.


Funktioner på din digitala köksvåg

Köksvågen är inte ett särskilt avancerat köksredskap, men det finns ett par funktioner som kan vara bra att känna till:

Tareringsfunktion (eller tara funktion):

Denna funktion gör det möjligt att nollställa vikten trots att det finns ett föremål på viktplattan. Om du har en skål med ingredienser som ska vägas kan det underlätta om du exkluderar den tomma skålens vikt, för att få korrekt mängd av det som faktiskt ska vägas. Tareringsfunktionen gör alltså att vikten visar noll, trots att den tomma skålen befinner sig på köksvågen.

Automatisk avstängning:

För att spara på den digitala köksvågens batteri kan det vara bra med automatisk avstängning som funktion. Detta innebär att köksvågen stänger av sig själv efter att du har använt den för vägning och startar först igen när du aktiverar den.