Köttkvarn

Med en köttkvarn hemma kan du mala egen färs och sätta din touch redan från grunden i matlagningen. Bjud på egen korv eller egna hamburgare – hemmagjorda från grunden på färs som du har smaksatt och malt helt på egen hand. Köttkvarnen skapar spännande möjligheter i köket och ger dig samtidigt kontroll över färsens innehåll och framställning, eftersom det är du själv som maler den. Här på CDON hittar du både manuella och elektriska köttkvarnar med tillbehör som korvstoppare, påmatare och kebbetillbehör. Läs mer om hur du väljer rätt köttkvarn...

Välja rätt köttkvarn

Att välja köttkvarn blir enklast om du först har koll på dina behov och användningsområden. Vi har större köttkvarnar som maler upp till 3 kg färs per minut och mindre köttkvarnar med lägre kapacitet men som är nättare och lättare att förvara. Om du tycker om att göra storkok och vill mala större mängder färs åt gången, då bör du sikta in dig på en mer rejäl köttkvarn med stor kapacitet. En stor köttkvarn kan dock vara otymplig att ställa undan när den inte används och passar bäst i ett kök med bra förvaringsmöjligheter, alternativt att den alltid står framme och kommer till användning i din dagliga matlagning. En liten köttkvarn är enklare att förvara men har också lägre kapacitet och passar bättre för dig som inte maler stora mängder färs per gång och som vill kunna ta fram och ställa undan köttkvarnen mellan gångerna.


Vad kan du mala i köttkvarnen?

Det som sätter gränserna för vad du kan mala i köttkvarnen är maskinens tillbehör och din kreativitet. Förutom kött, kan köttkvarnen också mala fisk, frukt och grönsaker. Du har alltså möjligheten att göra alltifrån egen korv och egna hamburgare till spännande rätter på fiskfärs eller grönsaksfärs. Ska du göra egen korv med din köttkvarn bör du hålla extra koll på att det följer med korvhorn bland köttkvarnens tillbehör.

Lycka till med att hitta rätt köttkvarn!