Smoothie mixer

För att göra en riktigt god smoothie behövs endast en bra blender. Mixa frukt och bär tillsammans med valfria tillbehör och du har en supernyttig frukost eller mellanmål. När du ska köpa en smoothie mixer kan du fundera över hur stor du vill att den ska vara, om den ska ha löstagbara delar för enklare rengöring eller om du ska kunna ta med din smoothie to go. På CDON.COM har vi ett brett urval av olika modeller i olika prisklasser, ta en titt och hitta den som passar dig bäst! Behöver du mer information innan du köper din smoothie mixer, läs mer här!

Att tänka på innan du köper din blender

För att välja rätt blender så bör man fundera lite på vad man ska använda sin blender till. För att kunna mixa lite kraftigare saker som is eller tjocka grönsaker, så krävs en starkare motor och vassare blad. Ska man endast mixa lättare saker så räcker en lite mindre, enklare variant. Storlek och material påverkar enkelheten av rengöring och hantering av blendern. Tänk på att en stor kanna i glas är mycket tyngre, särskilt när den är fylld med vätska, frukt och grönsaker. Större modeller tar även ganska stor plats, så man bör se över vart man ska förvara sin blender. Om man vill man ha en mer robust smoothie mixer så kan det vara värt att lägga en lite dyrare summa på en bättre modell som kommer att hålla bättre. Man bör inte köpa en mindre modell om man vet att man vill kunna mixa det mesta, då vissa inte är lämpade att mixa tyngre saker och riskerar då att gå sönder.

Fördelar med en smoothie mixer

Det som är så fantastiskt med en smoothie är att du kan mixa en massa olika frukt, bär och grönsaker tillsammans med vatten, juice, yoghurt eller mjölk. Valet är ditt och det är supernyttigt och jättegott! Här kan du låta din fantasi flöda och själv skapa dina egna recept. En fördel med att dricka smoothie är att du enkelt smyga i grönsaker som spenat, grönkål och broccoli utan att det smakar som en sallad. Tillsätt banan och andra frukter och bär så tar dessa över smaken av grönsaker! Att dricka smoothie till frukost är bra för dem som inte är så stora i maten på morgonen. Med en smoothie får du enkelt i dig en massa fibrer och vitaminer utan att behöva äta så mycket.

Om du tycker om att göra egen smoothie så prova gärna att göra egen juice med en juicepress!