Hitta ditt strykjärn här

Att stryka kanske inte är det roligaste man kan lägga sin tid på, men om det måste göras så vill man gärna att det ska gå snabbt och enkelt. Med en symaskin och ett bra strykjärn så blir dina trasiga och tråkiga plagg som nya igen! Hos oss på CDON.COM hittar du ett brett utbud av olika modeller, ta en titt och se vilket som passar dig bäst. Vill du veta mer innan du köper ditt nya strykjärn? Vi hjälper dig! Läs mer...

Varför bör man stryka sina kläder?

Det kan kännas tråkigt och tidskrävande att behöva stryka sina kläder. Men det finns många fördelar med att använda ett strykjärn. Det mest uppenbara är väl att kläderna helt blir snyggare när man stryker dem. Strykta plagg hålls rena längre i och med att fibrerna i tyget plattas till och blir mer kompakta vid strykning. På så sätt så fastnar inte smutsen lika lätt. Strykta plagg blir således också mer slitstarka när fibrerna packas ihop. Många upplever också att plagg blir mindre elektriska och mer mjuka när man använder ett strykjärn. Man minskar också risken för noppor på kläderna när man stryker plaggen eftersom att fibrerna i tyget stannar på sin plats.


Att tänka på när du ska stryka dina kläder

Det kan kännas svårt och krångligt att få till det när man ska stryka sina kläder. Men här kommer några tips på vad du ska tänka på när du gör det!

  • Först och främst så ska kläderna aldrig vara helt torra. Fukta kläderna med strykjärnets sprayfunktion och ta ett extra sprut på envisa veck.
  • Ta reda på vilket material kläderna är i och justera temperaturen efter vad materialet tål. Till exempel så tål bomull mycket högre värme än polyester.
  • Se till att strykjärnet är rent innan du använder det. Finns beläggningar på ytan så kan dessa färga av sig på kläderna. Rengör med vatten och ättika för att slippa onödiga kemikalier!
  • Töm alltid strykjärnet på vatten när du är klar. Annars kan vattnet läcka ut och skada insidan av strykjärnet.