Hitta ditt våffeljärn här

Här på CDON.COM hittar du ett brett utbud av våffeljärn i olika prisklasser och olika modeller. Oavsett om du är ute efter ett dubbelt eller enkelt våffeljärn, i teflon eller rostfritt stål så har vi det. Behöver du tips och råd för att välja rätt våffeljärn? Vi hjälper dig! Läs mer...

Att tänka på innan du köper ditt våffeljärn

Storlek

Det finns enkla våffeljärn som gräddar fyra eller fem stycken våfflor åt gången. I dubbla våffeljärn gräddas 8 eller 10 åt gången, beroende på hur modellen ser ut. Om ni är flera i familjen kan det passa bra att köpa ett dubbelt våffeljärn. Med ett dubbelt våffeljärn sparar du tid och effektiviserar din matlagning. Missa inte våra Dessert- och Godismaskiner för fler roliga aktiviteter för familjen!

Funktioner och tillagning

Det tar ett par minuter för ett våffeljärn blir varmt och är redo för användning. Hur lång tid varierar lite från modell till modell, men räkna med 5 minuter. Välj gärna ett våffeljärn som har indikatorlampor som säger till när järnet är varmt nog, och när våfflan är färdiggräddad! Detta underlättar tillagningen och du undviker brända våfflor. En del våffeljärn blir väldigt varma, tänk därför på att välja ett våffeljärn där handtaget inte blir för varmt.

Pris och varumärken

Vi har ett brett utbud av våffeljärn, med bland annat varumärken som Åviken, Wilfa, OBH Nordica och Tefal. Priserna varier beroende på mängden funktioner och vilket varumärke det är. Ett lite enklare våffeljärn kostar runt 179 kronor och passar bra för den som endast gör våfflor lite då och då men ändå vill ha ett våffeljärn. För den som ofta gör våfflor och kräver lite mer utav ett våffeljärn så rekommenderar vi att köpa en av de lyxigare varianterna som kan kosta uppåt 4990 kr! De mer rejäla varianterna håller bättre och har fler funktioner som kan komma till användning när man tillagar våfflor.


Belgiska våfflor

Till skillnad från de tunna och frasiga våfflorna som vi brukar göra i Sverige, så är belgiska våfflor en mycket omtyckt rätt. Smeten till de belgiska våfflorna ska jäsa och är lite tjockare. De ser lite annorlunda ut än de vanliga våfflorna med sin fyrkantiga form och djupare kaviteter. Hos oss hittar du även våffeljärn att göra belgiska våfflor i!