Köksmaskiner för vatten & juice

Här hittar du råsaftcentrifuger och juicepressar till pressade priser. Men också ett stort utbud av ismaskiner, kolsyremaskiner och vattenkokare. Vi snackar bra köksmaskiner som förenklar vardagen helt enkelt. Läs mer om varför dessa köksmaskiner är så bra…
 • Philips Slowjuicer Viva HR1889/70

  • Bred öppning 70 mm matningsrör
  • De löstagbara delarna kan diskas i diskmaskin
  • QuickClean-teknik med liten sil som är enkel att rengöra
  • Med droppstopp för att hålla köksbänken ren
  • En app med nyttiga, inspirerande och utsökta juicerecept
  • Pressa alla dina favoritfrukter, inklusive granatäpple
  • Kompakt förvaring av fruktköttsbehållaren i juicetratten
  • Elegant, modern design, alltid lättillgänglig
  1639 kr

Nyttiga och ekonomiska köksmaskiner

Det härliga med dessa hushållssapparater är att de lyckas vara nyttiga och ekonomiska på samma gång! Med en juicemaskin hemma slipper du köpa dyr juice i butik varje gång du är sugen på en vitaminkick. Dessutom är egenpressad juice oftast nyttigare än den du hittar på butikshyllan. För den som gillar kolsyrat vatten till maten blir det billigare att göra eget kolsyrat vatten i kolsyremaskinen än att dagligen köpa flaskor i butik – bekvämare blir det också. Och om det är som man säger, att tid är pengar, då är ismaskinen ett riktigt klipp eftersom den levererar isbitar på mindre än tio minuter. Även vattenkokaren är en tidsbesparare, då den vanligtvis gör jobbet snabbare än spisen. Visst känns det bra när man uppnår flera bra saker på en och samma gång? 


Juicepress eller råsaftcentrifug?

Den stora skillnaden mellan en juicepress och en råsaftcentrifug är att du får din juice genom rotation med råsaftcentrifugen och genom att pressa råvaran med juicepressen.  Båda ger dig dock en färsk och god juice, fylld med vitaminer och nyttigheter. Så vilken juicemaskin ska du då köpa? Vi ska lyfta några för- & nackdelar med båda här, men i slutändan landar det i en smaksak utifrån dina behov och önskemål.

En stor fördel med råsaftcentrifugen är flexibiliteten i att den klarar av de flesta frukter och grönsaker. Det går snabbt och kräver väldigt lite ansträngning av den som tillreder juicen. Med vissa av våra råsaftcentrifuger behöver du inte ens skära frukten i bitar innan du lägger ner den i centrifugen. Nackdelarna med råsaftcentrifugen är att den oftast är större och otympligare, dyrare och mer högljudd än en juicepress.

Med juicepressen har du fördelar som att den vanligtvis är mindre och smidigare, relativt tyst och att den oftast är billigare än en råsaftcentrifug. Däremot är en traditionell juicepress mer begränsad till vilken typ av frukt du kan pressa – många håller sig till att vara citruspressar och pressar endast citrusfrukter. 

Vad som däremot bör slängas in i debatten är det relativt nya påfundet ”slowjuicer”. Denna juicemaskin kostar mer än en traditionell juicepress, men du har nära på obegränsade möjligheter att göra juice på frukt och grönt och du får ut betydligt mer juice, eftersom saften pressas långsamt. Precis som juicepressen är en slowjuicer oftast relativt tyst när den arbetar. Nackdelarna med en slowjuicer är snarlika de som råsaftcentrifugen har – dvs. den kan kosta ganska mycket och är vanligtvis ganska stor och otymplig. 

Hoppas våra tips hjälper dig att välja den bästa juicemaskinen för dig. Lycka till!