Juicepress – njut av färskpressad juice hemma

Med en juicepress hemma kan du enkelt njuta av färskpressad juice fylld med antioxidanter som håller vitaminintaget på topp. Juicepressen är nog den nyttigaste hushållsapparaten du kan ha i ditt kök och för att den ska komma till god användning gäller det att hitta en som känns smidig att använda och som passar dina behov. Oavsett om du vill ha en citruspress som fokuserar på att göra riktigt god apelsinjuice eller om du vill ha en juicepress som tar sig an lite fler fruktsorter, så har du kommit helt rätt. Läs mer om hur du bäst väljer juicepress...

Välja rätt juicepress

Som du säkert har upptäckt varierar våra juicepressar både i pris och funktioner. Det är för att de möter olika behov – vissa håller sig till att pressa rktigt god apelsinjuice, dessa kallas ofta citruspressar och precis som namnet anger så pressar de enbart citrusfrukter, andra juicepressar är mer avancerade och kan pressa de flesta frukter och grönsaker. Så ställ dig följande frågor innan du går vidare i valet av juicepress:

  • Vilken typ av färskpressad juice vill du göra, fruktjuice/grönsaksjuice/apselsinjuice?
  • Hur ofta kommer du att göra juice?
  • Ska juicepressen stå framme eller ska den ställas undan på en begränsad yta när den inte används?
  • Ska det gå att rengöra delarna i diskmaskin?

Juicepressens olika egenskaper

När du har besvarat ovan frågor har du bättre koll på vad du söker för typ av juicepress. Om du vill pressa juice ofta kan det vara extra viktigt att din juicepress är enkel att både använda och rengöra. Om den ska stå framme kanske den ska passa in i ditt kök också? Färgval och design kan vara klokt att kika lite extra på i så fall. Du hittar juicepressens egenskaper i produktbeskrivningen på respektive produktsida.

Skillnader mellan en juicepress och råsaftcentrifug

Man kan göra juice av både en juicepress och råsaftcentrifug. Skillnaden är att en juicepress mer är anpassad för citrusfrukter som man pressar saften ur, medan en råsaftcentrifug klarar av både frukt och grönsaker genom att separera juicen via rotation. En råsaftcentrifug är oftast lite större och kostar lite mer än en juicepress. En juicepress brukar vara lite mindre i modellen och låter inte lika högt som en råsaftcentrifug. Skulle en råsaftcentrifug passa dig bättre? Då hittar du dem här!

Hur använder jag en juicepress?

För att använda din juicepress behöver du bara välja ut dina favoritcitrusfrukter och börja pressa! Rengör direkt efter användning och avnjut din färskpressade juice.

Tips! Använd din färskpressade juice i en smoothie. Ta dina favoritbär och frukter och mixa tillsammans med din juice i en blender. Nyttigt och utan tillsatt socker!