Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Fällkniven TK6 Tre Kronor Hunter Zytel
Fällkniven TK6 Tre Kronor Hunter Zytel
Fällkniven TK6 Tre Kronor Hunter Zytel
Fällkniven TK6 Tre Kronor Hunter Zytel

1 / 4

Fällkniven TK6 Tre Kronor Hunter Zytel

2999 kr
Greppvänlig jaktkniv Knivblad i 3G-stål Långvarig skärpa Handtag i Thermorun Svensk jaktkniv i världsklass Fällkniven TK6 Tre Kronor Hunter är en sylvass och hållbar med ett fast blad som passar utmärkt för alla typer av jakt. Den ava
Läs mer
 • Greppvänlig jaktkniv
 • Knivblad i 3G-stål
 • Långvarig skärpa
 • Handtag i Thermorun

Svensk jaktkniv i världsklass

Fällkniven TK6 Tre Kronor Hunter är en sylvass och hållbar med ett fast blad som passar utmärkt för alla typer av jakt. Den avancerade tekniken i kombination med den tidlösa, svenska designen gör detta till en kniv i världsklass.

Kniven är 17,5 cm lång och väger 119 gram. Den har en konvex egg och en bladtjocklek på 4,5 mm, det vill säga något tjockare än genomsnittet.

Knivslidan är av Zytel, en mer praktiskt och vädertåligt alternativ till traditionellt läder. Zytel har en god hållbarhet och ger dig ett bra grepp samtidigt som det är enkelt att hålla rent.

Starkt knivblad i 3G-stål

TK6 har ett som är mer vanlig i japanska köksknivar snarare än i vildmarksknivar. Eggen är av pulverstål och har en hårdhet på 60 HRC, vilket ger en imponerande styrka och en god korrisionsbeständighet.

En annan stor fördel är den långvariga skärpan. Enligt Fällkniven själva har du förmodligen aldrig hållit i en kniv som håller skärpan så bra som TK6.

Handtag i Thermorun

Knivens ergonomiskt utformade handtag är av Thermorun, en typ av plast som liknar vanligt gummi. Många av Fällknivens knivmodeller har ett skaft av detta material på grund av dess fantastiska hållbarhet.

Eftersom Thermorun varken påverkas av värme, vatten eller kemikalier kan du vara säker på att det håller i många år framöver, även vid flitig användning. Du har dessutom ett parerskydd i rostfritt stål som ger dig ett extra bra grepp när du använder kniven.

Om Fällkniven

Det svenska företaget Fällkniven grundades 1984 och är idag är en av världens främsta tillverkare av . Förutom traditionella slid- och kan du dock även hitta samlarknivar och köksknivar i företagets breda sortiment.

Fällkniven utvecklar knivar med fokus på hantverk och lång hållbarhet. Bakom varje knivmodell finns både kärlek och ett tydligt syfte. Detta har gjort att Fällkniven numera är en Kunglig Hovleverantör och att de även levererar knivar till det svenska flygvapnet.

Är du ute efter kvalitet, funktion och vill ha ett verktyg som kommer att hålla i många år framöver är Fällkniven helt klart något för dig.

Fakta

 • Stål: 3G
 • Hårdhet: 62
 • Egg: Konvex
 • Skaft: Thermorun
 • Slida: Zytel
 • Vikt: 119 g
 • Längd: 17,5 cm
0
Bli den första att skriva en recension