Tillbaka till toppen

Nordens ledande marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Summerdeals
gasbrännare SOTO AMICUS
gasbrännare SOTO AMICUS
gasbrännare SOTO AMICUS
gasbrännare SOTO AMICUS
gasbrännare SOTO AMICUS
gasbrännare SOTO AMICUS
gasbrännare SOTO AMICUS

1 / 7

gasbrännare SOTO AMICUS

479 kr
SOTO AMICUS  (OBS! Finns även i version med piezo-igniter hos oss.) Rek butikspris: 500 kr Art nr: OD - 1NV SOTO har sedan 1983 varit är en innovativ aktör inom friluftskök, men det var inte förrän 2010 de introducerades på den globala markn
Läs mer
SOTO AMICUS (OBS! Finns även i version med piezo-igniter hos oss.)

Rek butikspris: 500 kr

Art nr: OD - 1NV

SOTO har sedan 1983 varit är en innovativ aktör inom friluftskök, men det var inte förrän 2010 de introducerades på den globala marknaden. Varumärket är främst nischat i lättvikts/premiumsegmentet. Deras kök har under åren vunnit flera fina Award-utmärkelser och detta är ett varumärke vid troligen kommer se mer av i framtiden. Tveka inte att höra av dig om du önskar något annat ur deras sortiment, så hjälper vi gärna till med kundbeställningar!

En nedbantad version av premiummodellen Windmaster!

Soto Amicus är utan tvekan den bästa brännaren i sin prisklass vi har hittat. Amicus har fått ärva många av de detaljer som gjort Soto Windmaster till vad många anser vara världens bästa toppmonterade brännare. Köket har steglöst justerbar låga/ effekt.

Amicus skulle kunna beskrivas som en "budgetvariant" av Windmaster. Det Amicus ärvt från Windmaster är driftsäkerhet, byggkvalitet, effekt, det nedsänkta och vindskyddande brännarhuvudet och den inbyggda piezotändaren. Windmaster är lättare, har större brännarhuvud och har microregulator vilket gör det till en ännu mer kompetent brännare men är ju också dyrare.

Driftsäkerheten är verkligen A och O när det kommer till brännare då det kan vara direkt dåligt om brännaren slutar fungera när man är några dagar från civilisationen. Soto verkar ha en extremt bra kvalitetssäkring vilket i dessa dagar kan upplevas vara otroligt sällsynt. Det känns att de har en yrkesstolthet att bevara.

En annan funktion eller egenskap som hamnar under kategorin effekt är just effekten. Amicus har power to spare med sina 3030W. Det är väldigt sällan man behöver vrida vredet till full effekt. Dessutom har Amicus en bra finjustering på gaslågan.

Vindtåligheten är för att vara ett toppmonterat kök utan integrerat system med kärl superb. Detta beror på att Soto sett till att avståndet från benen kärlen står på är riktigt nära själva brännarhuvudet (dock inte lika nära som Windmaster). Brännarhuvudet i sin tur är konkavt och med för denna typen av kök höga väggar. Detta gör att det blir svårt för vinden att komma åt själva brännarhuvudet och det lilla avståndet mellan brännare och kärl adderar till att relativt lite av effekten kan blåsa bort.

Amicus har fyra kärlstöd som ger bra stöd även för lite tyngre kärl. Kärlstöden sitter till skillnad från de på Windmaster fast men blir trots detta en smidig och väldigt packbar enhet när de är nedfällda. Var noga med att kärlstöden verkligen har hamnat i helt rätt läge när de fälls upp, så du slipper spilla ut risotton när den precis blivit klar. 


Specifikation:

  • Certifierad: CE-15

  • Vikt: 75 gram

  • Bränsle: Gas

  • Effekt: 3030W

  • Koktid för en liter vatten: Ingen uppgift

  • Mått vid användning: 76 x 100 x 86 mm

  • Mått packat: 43 x 40 x 75 mm

  • Diameter på brännarhuvud: 44 mm

  • Diameter på brännarhuvud med kärlstöden utfällda: 110 mm

  • OBS! Gas ingår ej!0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner