Kontinentalsängar

När du köper en bra säng investerar du i ditt välmående. Du spenderar cirka en tredjedel av ditt liv sovandes, så din säng bör vara en plats du trivs i. Söker du efter en snygg och bekväm säng så är en kontinentalsäng något för dig! Med sin maximala komfort får du och din kropp en kvalitésäng som många nöjda kunder tidigare valt i utbyte. Prioritera din sömn idag med en kontinentalsäng från CDON och vakna full med energi för att klara av dagens alla utmaningar. Läs mer...

Varför en kontinentalsäng?

Kontinentalsängar har en helt speciell uppbyggnad som är designad att ge optimal bekvämhet. Sängen består av 3 madrasser, en sängbotten längst ner, en mellanmadrass och överst en bäddmadrass, vilket skiljer sig från en vanlig säng. Kontinentalsängar har en djup fjädring som hjälper att minska trycket mot kroppens leder och muskler.

Att inreda med kontinentalsäng

Sängen är i sovrummets mittpunkt och därför är det den som till stor del påverkar rummets inredningsstil. Det finns många tillägg att göra till din säng och alla har olika preferenser. Du kan personliggöra din säng genom att köpa saker som speglar vem du är. Allt från sänggavel, sängbord och sänglampor till sängkläder, täcken och kuddar kan göra stor skillnad och ge ditt sovrum en hemkänsla.

Skötselråd

Alla möbler behöver omsorg i viss mån och sängen är inget undantag. Tar du hand om din säng kan du behålla den många år. Ett tips är att rotera madrassen på olika sätt, vrid fotändan och huvudändan, vänd upp och ner på madrasserna minst en gång om halvåret, detta gör att man minskar belastning på fjädring och stoppning och ökar komforten. En bra bäddmadrass ska hålla i ungefär 5 år innan man byter ut den.

För er som delar säng

Kontinentalsängar har en stor yta med plats för två personer och du kan välja mellan storlek 120, 140, 160 och 180 cm. Det finns ingen skarv i mitten som man är rätt vanligt för en stor säng eftersom man sätter ihop två ramsängar. En stor fördel med kontinentalsängar är att plymån går att anpassa efter bekvämlighet. Har du, och den du delar säng med, olika preferenser i fasthet och stöd av sängen så kan man få plymån av olika fasthetsgrader så att båda är nöjda och sover gott. Vi erbjuder många sängar av olika fasthetsgrader och storlekar så att alla kunder kan hitta en kvalitésäng som passar ens preferenser.