Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Biovisor Andningsskydd FFP2 10-pack utan ventil
Biovisor Andningsskydd FFP2 10-pack utan ventil
Biovisor Andningsskydd FFP2 10-pack utan ventil
Biovisor Andningsskydd FFP2 10-pack utan ventil

1 / 4

Biovisor Andningsskydd FFP2 10-pack utan ventil

159 kr

-11%

Rek pris. 179 kr
Biovisor Andningsskydd klass FFP2 är svensktillverkade andningsskydd uppbyggda av totalt 5 lager, varav 2 lager är filterlager för att skydda mot luftburen smitta och partiklar. Masken har två elastiska huvudband för att vara bekväm att använda,
  • Svensktillverkade CE märkta
  • Hög filtrationskapacitet
  • Allergivänliga
  • Lågt andningsmotstånd
  • filtrationskapacitet på 98%
Läs mer

Biovisor Andningsskydd klass FFP2 är svensktillverkade andningsskydd uppbyggda av totalt 5 lager, varav 2 lager är filterlager för att skydda mot luftburen smitta och partiklar. Masken har två elastiska huvudband för att vara bekväm att använda, och för att säkerställa att masken sluter tätt. Genom att använda huvudband istället för öronband minskar risken för hudirritation och eksembildning bakom öra, något som kan vara ett problem vid långvarigt användande av andningsmask.


Andningsskyddet är CE-märkt enligt regler för skyddsutrustning mot Covid-19 enligt RfU 02/075 version 2. Vid laboratorietestning har andningsskyddet visat en filtrationskapacitet på 98% samtidigt som det har ett lågt andningsmotstånd.


Andningsskydden är avsedda för engångsbruk och ska bäras i högst 8 timmar. 

Biovisors andningsskydd tillverkas på Vikbolandet utanför Norrköping av Biovisor Healthcare AB.


Vad är en FFP-mask?

För att skydda sig mot skadliga aerosoler och små partiklar i luften kan man använda ett FFP filtrerande andningsskydd. FFP-masker är s.k. halvmasker, dvs de täcker mun, näsa och haka. Det är viktigt att man använder skyddet på rätt sätt och att det sluter tätt intill huden. Du kan alltså inte ha skägg när du använder en FFP-mask. Till skillnad från ett vanligt munskydd är FFP-maskerna avsedda att skydda bäraren från partiklar i luften.


FF står för ”Filtering Facepiece” (filtrerande ansiktsskydd) och P för "Particles". FFP-masker finns i tre skyddsklasser (1-3) som filtrerar olika stora partiklar, där 1 ger lägst skydd och 3 ger högst skydd. FFP-masker är certifierade enligt standarden EN 149.


FFP1: Andningsskydd avsedda för miljöer där det inte förekommer farliga aerosoler eller damm, där masken främst ska filtrera bort damm så att man inte andas in det. Filtrerar minst 80% av partiklar i storlek upp till 0,6 μm. Används inom t ex byggindustrin.


FFP2: Andningsskydd avsedda för miljöer där skadliga partiklar kan finnas i luften. Filtrerar minst 94% av partiklar i storlek upp till 0,6 μm. Används ofta i yrken där man kommer i kontakt med skadligt damm, aerosoler eller rök.


FFP3: Andningsskydd som filtrerar 99% av alla partiklar i storlek upp till 0,6 μm. Skyddar mot bl a asbest och används ofta inom t ex kemiindustrin.

Snabbfakta

  • Svensktillverkade CE märkta
  • Hög filtrationskapacitet
  • Allergivänliga
  • Lågt andningsmotstånd
  • filtrationskapacitet på 98%
0
Bli den första att skriva en recension

Liknande produkter