Betalningsvillkor

Fler vanliga frågor hittar du här

På CDON.COM har vi i nuläget två aktiva kassor. Kassorna skiljer sig åt något gällande villkor och betalningsalternativ. För att veta vilken kassa som är aktiv för dig, kan du titta på bildexemplen nedan för att jämföra. 


Om din kassa ser ut så här, kan du klicka här för att läsa betalningsvillkoren:
Om din kassa ser ut så här, kan du klicka här för betalningsvillkoren:Betalvillkor Qliro:

När du handlar på CDON.COM finns det flera sätt du kan betala på. Vilka betalsätt som är tillgängliga för ditt köp kan variera. Nedan kan du finna villkor för samtliga betalsätt som CDON.COM erbjuder.

Vid samtliga köp förbehåller vi oss rätten att låta göra en kreditupplysning. Är du konsument påverkar den dock inte din kreditvärdighet och kan inte heller ses av någon annan. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Alt 1. PayPal

Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal-eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. För mer information gå till www.paypal.se.

Så här går det till:

1. Välj PayPal som betalningsmetod i kassan.

2. Klicka på Slutför köp. Du länkas nu till paypal.com.

3. Logga in på ditt PayPalkonto och utför din betalning.

4. När din betalning är genomförd så länkas du tillbaka till CDON.COM.

Alt 2. Kortbetalning

Man kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift. Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner DIBS för att garantera snabb och säker betalning. 

För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet.

Så här går det till:
1. Välj Kreditkort som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till DIBS säkra betalningsserver.
2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren.
Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid.
3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.
4. Köpsumman reserveras först på ditt konto.
5. Det reserverade beloppet förs över till CDON.COM via DIBS när varorna skickas från lagret. Om ordern delas upp i flera leveranser förs beloppet över när den sista leveransen skickas. 

DIBS som hanterar kortuppgifterna uppfyller kraven för PCI-DSS. Du hittar mera information om vår integritetspolicy här. Observera att kortbetalning är, tillsammans med Direktbetalning och PayPal de enda betalningsalternativet för våra digitala tjänster.

Alt 3. Direktbetalning 

Man kan välja att betala hela ordervärdet genom direktbetalning om du är internetkund hos Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank. En direktbetalning bokförs omgående hos CDON. Det tillkommer inte någon avgift och överföringen sker genom en säker anslutning via DIBS.

Så här går det till:
1. Välj Direktbetalning som betalningsmetod i kassan och välj din bank

2. Klicka på Slutför köp. Du länkas nu till din banks inloggningssida där verifiering sker på sedvanligt sätt

3. Uppgifter om betalningsmottagare och belopp är redan ifyllda

4. Välj konto som pengarna ska dras från och genomför betalningen

5. Klicka på Tillbaka till företaget, så länkas du tillbaka till CDON.COM

DIBS uppfyller kraven för PCI-DSS. Du hittar mera information om vår integritetspolicy här.

Alt 4. Betalningsalternativ i samarbete med Qliro

När du väljer att betala ditt köp med något av följande betalalternativ, accepterar du att Qliro  behandlar dina personuppgifter. Se Qliros integritetspolicy för en närmare beskrivning av Qliros personuppgiftsbehandling.

Qliro Delbetalning
När du väljer delbetalning som betalningsalternativ i kassan får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt.

Du kan ha ett eller flera pågående delbetalnings-/kampanjköp och Qliro sammanställer dem på en månadsfaktura som skickas till dig via e-post i mitten av varje månad. Du kan när som helst under delbetalningstiden betala hela din kvarvarande skuld.

Följande alternativ finns för delbetalning
Betalsätt 3 mån 6 mån 12 mån 36 mån Konto
Uppläggningsavgift 95 SEK 195 SEK 295 SEK 395 SEK 0 SEK
Administrationsavgift 29 SEK 29 SEK 29 SEK 29 SEK 29 SEK
Årsränta 0% 0% 0% 9,95% 19,90%
Exempel vid ett köp om 10 000 SEK
Effektiv ränta 11,45% 13,29% 12,31% 20,18% 29,38%
Att betala per månad 3 394 SEK 1 728 SEK 887 SEK 364 SEK 995 SEK
Total kostnad 10 182 SEK 10 369 SEK 10 643 SEK 13 109 SEK 11 466 SEK

Fullständiga villkor

Qliros fullständiga villkor för konto och delbetalning hittar du här. Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

Alt 5. "Köp nu, betala sen"-kampanjer

Ibland erbjuder CDON.COM en förlängd betaltid i form av "Köp nu, betala sen"-kampanjer. Detta betalsätt gäller bara vid vissa kampanjer.

Väljer du att handla via en sådan kampanj skapar du i och med det ett konto hos Qliro. Uppgifterna lagras inte av CDON.COM.

När du handlar via en "Köp nu, betala sen"-kampanj är det Qliro som skickar fakturan. Du accepterar också att Qliro behandlar dina personuppgifter. Se Qliros integritetspolicy för en närmare beskrivning av personuppgiftsbehandling. Sista betalningsdag framgår enligt kampanjtexten för det betalningsalternativ som du har valt. Vid detta kampanjalternativ tillkommer en avgift på 29 kr per köptillfälle. Denna avgift är inkluderad i fakturan. Läs mer.


Alt 6. Qliro Faktura - betala om 14 dagar

Väljer du faktura så skickas fakturan som e-post eller per post, beroende på vilket alternativ du valt i kassan. Fakturan ska betalas till Qliro inom 14 dagar från fakturadatum. Det tillkommer inte någon fakturaavgift vid köp med e-postfaktura. Vid pappersfaktura tillkommer en fakturaavgift på 29 kr. Väljs betalsätt faktura så ingår du ett avtal med Qliro, som äger fakturan och accepterar att Qliro behandlar dina personuppgifter. För frågor gällande din faktura ska du därför vända dig direkt till Qliro. Företag som vill handla för ett högre belopp är välkomna att kontakta Qliros kundservice. Fullständiga villkor för fakturabetalning hos Qliro kan läsas här. Qliros integritetspolicy kan läsas här.

Qliros fakturatjänst för företag
I samarbete med Qliro AB erbjuder vi betalning med faktura. När du väljer att betala med faktura, levereras dina varor innan du behöver betala. Du accepterar då att Qliro AB behandlar dina personuppgifter. Fakturans förfallodatum är 30 dagar efter utfärdandedatum. Det tillkommer en fakturaavgift på 29 kr om du väljer pappersfaktura. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer en avgift på 450 kr samt förseningsränta.
De fullständiga villkoren för Qliro Faktura hittar du genom att följa denna länkBetalvillkor Qliroone:

BETALNING

Qliro gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Du har möjlighet att välja det betalningsalternativ som passar dig.
 
Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen som finns tillgängliga.
Genom att ange eller efterfråga information i kassan godkänner du våra användarvillkor och behandling av dina personuppgifter.
 
QLIRO FAKTURA

Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas via e-post till den mejladress du anger vid köpet.

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift.

Vid fakturaköp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit.

För mer information om Qliros villkor klicka här

 

QLIRO FÖRETAGSFAKTURA

Betalningstid för faktura är 30 dagar från att ordern skickats från butiken. Fakturan skickas via epost eller brev när ordern skickas. Det är du som kredittagare som ansvarar för att betalningen inkommer inom angiven tidsram enligt de villkor du godkänt vid val av betalningsalternativ ”faktura”.

Vid utebliven betalning från näringsidkare/juridisk person debiteras förseningsersättning i enlighet med lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader m.m., samt dröjsmålsränta enligt vid var tid gällande referensränta med ett tillägg om 24,00%.

För mer information om Qliros villkor klicka här.

 

QLIRO ”KÖP NU, BETALA SENARE”

Köp nu - Betala Senare

Ränta 0 %

Uppläggningsavgift 39 kr.

Inga ytterligare avgifter tillkommer.

Fakturan skickas med e-post i mitten av kampanjmånaden

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift.

Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.

Fullständiga villkor: Qliros fullständiga kampanjvillkor hittar du här.
Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

 

QLIRO KONTO & DELBETALNING

När du väljer delbetalning får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt.

Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Qliro sammanställer dem på en månadsfaktura som skickas till dig via e-post i mitten av varje månad. Du kan när som helst under delbetalningstiden betala hela din kvarvarande skuld.

Följande alternativ finns för delbetalning

Betalsätt

3 mån

6 mån

12 mån

36 mån

Konto*

Uppläggningsavgift

95 kr

195 kr

295 kr

395 kr

0 kr

Administrationsavgift

29 kr

29 kr

29 kr

29 kr

29 kr

Årsränta

0%

0%

0%

9,95%

19,90%

 

Exempel vid ett köp om 10 000 kr

Effektiv ränta 

11,45%

13,29%

12,31%

19,77%

29,22%

Att betala per månad

3 394 kr

1 728 kr

887 kr

362 kr

955 kr

Total kostnad

10 182 kr

10 369 kr

10 643 kr

13 047 kr

11 458 kr

*Gäller vid avbetalning över 12 månader

Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift.

Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.

Fullständiga villkor: Qliros fullständiga villkor för konto och delbetalning hittar du här.
Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

 

KORTBETALNING

Kortbetalningar sker i system som uppfyller krav enligt säkerhetsstandarden PCI-DSS.
 
För information om din betalning kontakta Qliro via kontaktuppgifterna på  https://www.qliro.com/

Du kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift. Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner Qliro för att garantera snabb och säker betalning.  
För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet.
Så här går det till:
1. Välj Kreditkort som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till Qliros säkra betalningsserver.
2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren.
Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid.
3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.
4. Köpsumman reserveras först på ditt konto.
5. Det reserverade beloppet förs över till ”Butik” när varorna skickas från lagret.

 

 

DIREKTBANKSBETALNING MED TRUSTLY

Handla och betala direkt från ditt bankkonto.

Så här går det till:

  1. Välj Trustly som betalalternativ i kassan
  2. Ange vilken bank du använder dig utav och identifiera dig sedan med bank-id eller säkerhetskod över en säker och krypterad anslutning
  3. Välj sedan vilket konto du vill betala från (t.ex. sparkonto eller lönekonto) och bekräfta köpet.
  4. Köpesumman dras direkt från det angivna kontot och en orderbekräftelse skickas ut.

 

 PAYPAL

Betala snabbt och säkert genom att använda PayPal. Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto.