Sittvagnar

När ditt barn blivit gammalt nog och vill sitta upp så är det dags att börja använda en sittvagn. En sittvagn är mer robust och mer stabil är en sulky men tar även lite mer plats. Till en sittvagn kan man också ofta köpa en liggdel och babyskydd att fästa på chassit om det skulle finnas ett behov. Läs mer…

Det finns en sittvagn för varje tillfälle

I vårt stora sortiment kan du hitta barnvagnar för alla tillfällen. Vi har smalare cityvagnar som passar utmärkt att ha med sig på bussen, i affären och på kaféet. Vi har även mer robusta sittvagnar som klarar av tuffare terräng. Om du vill ha med dig ditt barn på din löptur så är en joggingvagn ett bra alternativ med sina stora hjul som kan rulla både snabbt och långt samtidigt som ditt barn kan luta sig tillbaka och njuta av turen.

Vilken barnvagn ska jag välja?

Det kan vara en svårt att välja rätt sittvagn. Det finns de med tre hjul, och de med fyra hjul. Några har små hjul fram, några har stora hjul fram. Vilken som passar dig bäst beror på vart du ska använda den.

Vagnar med fyra fasta hjul passar perfekt till grusvägar, snö och andra ojämna terrängväglag. Dessa barnvagnshjul är ofta luftpumpade och ger ett bra och stabilt chassi.

Väljer du ett chassi med stora svängbara framhjul så passar de mycket bra för långa och raka promenader samt i terräng.

De mindre små svängbara framhjulen passar bäst i stan. De gör det möjligt för dig att ta dig fram i trånga utrymmen och på gator.

Om du väljer en vagn med tre hjul så är det smidigare att köra och lättare att svänga, men den kan vara något mindre stabil.

Sittvagnens hjul

Förutom att det finns olika storlekar och antal däck på en sittvagn så finns det även olika typer av hjul. Plasthjul är ett bra punkteringsfritt alternativ men de slits också snabbare. Stötdämpningen är dessutom något sämre jämfört med lufthjul.

Lufthjul är lättare att köra i svårare terräng och har bra stötdämpning, dock kan man få punktering och man måste pumpa dem då och då.

Köp din sittvagn online

På CDON.COM kan du hitta sittvagnar från varumärken så som Baby Jogger, Thule, Britax, Graco och Maxi-Cosi. Vi har både lite billigare barnvagnar och lite lyxigare. Är du osäker på vilken du ska beställa så kontakta vår kundservice som gärna står till hjälp. Beställ din sittvagn hos oss på CDON.COM för en snabb och trygg leverans!