Tvilling- och syskonvagnar

Om du har fått tvillingar eller barn tätt inpå varandra så är en syskonvagn perfekt för din familj. Med den kan du köra båda dina barn smidigt och enkelt. Det finns två olika modeller av syskonvagnar, på den ena sitter barnen bredvid varandra och på den andra sitter det ena barnet under eller bakom sitt syskon. Läs mer…

 

Tvillingvagn

Hos oss kan du hitta både vagnar där dina barn kan sitta bredvid varandra men även sådana där det ena barnet sitter bakom det andra. Vilken som är bäst är en smaksak. Om du har vill ha en mer kompakt vagn eller inte har möjlighet att få plats med en bredare vagn är det att rekommendera att du väljer en vagn där barnen sitter på led. Då kan du enkelt köra in vagnen genom vanliga dörröppningar och manövrera i mindre affärer och på stan.

Vilken barnvagn ska jag välja?

Om du har barn i olika åldrar så bör du tänka på att det kan vara bra om du kan använda både en liggdel och en sittdel samtidigt i vagnen. Det är inte alla syskonvagnar som klarar av detta.

Om den ena sitter under respektive över den andra så kan det vara lite tråkigt för barnet som sitter underst. Det kan också vara bra att tänka på vid köpet. Om du använder en liggdel underst så kan det vara så att det inte spelar någon roll. En annan god idé är att kontrollera så att ryggstödet är delbart så att den ena kan lutas mer än den andra om det skulle vara nödvändigt. Om du har ett litet och ett större barn så vill du förmodligen vända det ena barnet om så att du har koll på det minsta medan det större kan se sig runt.

Liggdel och sittdel till syskonvagn

Oftast ingår det bara två sittdelar till en syskonvagn. Om du behöver så kan du komplettera med en liggdel. Tänk då på tidigare nämnda tips om att det är bra om du dubbelkollar så att du kan använda både och på vagnen. Det kan även vara så att man kan sätta fast ett babyskydd i chassit. Fundera på vad som är viktigt för dig innan du väljer vilken vagn du ska köpa. Ju mer avancerad vagnen är desto mer kan vagnen kosta.

Köp din syskonvagn online

Vi har syskonvagnar från varumärken så som Carena, Britax, Graco och Mountain Buggy. Carena ger mycket för pengarna men till en billig peng. Vill du ha en mer kompakt vagn så är det Mountain Buggy som du ska titta på. Är du osäker på vilken du ska beställa så kontakta vår kundservice som gärna står hjälper till.