Surfplatta med Android


Är du ute efter en Android tablet har du kommit till rätt ställe! På CDON.COM har vi ett brett utbud av de bästa surfplattorna som kör Androids mjukvara. Innan du köper, tänk på vad du ska ha din tablet till. Är det till jobbet? Kanske mest till barnen eller bara för att slösurfa på? Det finns en modell för alla» läs mer här om du vill ha mer information om hur du ska välja!
 
 

Vad finns det för olika Android Surfplattor?

Det finns oräkneliga surfplattor som kör Androids olika operativsystem och som fyller olika funktioner. Stora, små, snabba och lätta, du kan hitta alla olika versioner och märken på marknaden. De minsta modellerna brukar ligga runt 7 tum och är väldigt praktiska om du vill ha en skärm som är något större än telefonen men ändå smidig att med sig. De största är 12-13 tum stora och brukar kallas Hybrider- på grund av att det anses vara en blandning av Laptop och surfplatta. Dessa är utmärka för dig som verkligen använder din surfplatta som ett arbetsredskap.

Vad ska jag leta efter?

När du väljer surfplatta så tänk igenom vad du ska använda den till. Är den till dig? Ska det vara barnens surfplatta eller ska du kunna använda den i jobbet. Priserna varierar från några hundralappar till några tusen. Om du vill ha maximal rörlighet och kunna använda din surfplatta överallt rekommenderar vi att köpa en med stöd för SIM-kort, då behöver du inte vara ansluten till WI-FI och kan surfa överallt precis som du gör med din telefon. Tänkte du bara använda din tablet hemma räcker det gott och väl med en som endast kan kopplas upp till ett trådlöst nätverk

Om surfplattan är till barnen så passar kanske en mindre skärm som är lätt att hålla i bra. Ett bra tips är att köpa till ett stötdämpande och kanske gärna vattenavvisande skydd så ni inte behöver oroa er för att den ska gå i sönder. Det finns många barnvänliga appar utvecklade för Android som du kan ladda ner. Man kan även ”barnsäkra” surfplattan som begränsar möjligheterna för barn att hamna på fel sidor online.

En Android tablet är utmärkt för jobb, välj en modell med något större skärm (9-11”) så du utan vidare kan läsa finstilta dokument . En del modeller har medföljande tangentbord annars är det lätt att köpa till om du vill kunna skriva obehindrat.

Det kan vara en fördel att välja samma märke som du har på din telefon. De flesta tillverkarna bygger surfplattor och smartphones på samma sätt och det blir enklare att växla mellan de två.