Blodtrycksmätare 

Det blir allt vanligare att hålla koll på sin hälsa på egen hand. Genom att köpa en av våra många blodtrycksmätare från marknadsledande tillverkare kan du enkelt och smidigt få uppgifter om ditt blodtryck så att du kan sätta in eventuella motåtgärder om blodtrycket skulle vara för högt eller för lågt » Läs mer
 

Vilken blodtrycksmätare ska du köpa?

Anledningarna till att skaffa en egen blodtrycksmätare kan vara många. Kanske är du orolig över din hälsa, har en familjehistoria av högt blodtryck eller kanske har du fått rekommendationer från din läkare att hålla bättre uppsikt på ditt blodtryck. Oavsett anledning är det viktigt att se till att du skaffar en ordentlig blodtrycksmätare som håller hög kvalitet.

Mät upprepade gånger för att få ett pålitligt resultat

För att få en riktig indikation om ditt blodtryck är för högt eller för lågt är det bra om du mäter trycket regelbundet under en kortare tid. Enskilda mätningar kan variera på grund av orsaker som temperatur, stress, infektioner, rökning, kaffe osv. Men genom att mäta regelbundet över tid får du ett resultat som ger en tydlig bild av vart du ligger på skalan. Vila gärna fem minuter innan mätning för att få ett bra resultat och var noga med att utföra mätningen under samma förhållanden varje gång så att du får en standardiserad mätning. Vid eventuella problem eller extremt avvikande resultat kan du försöka upprepa mätningen igen för att på så sätt kontrollera att det inte var en engångshändelse.

Lätt att använda

De flesta av de blodtrycksmätare som du hittar här hos oss på CDON. COM är lätta att använda på egen hand. Du fäster manschetten lätt på överarmen och låter sedan maskinen göra resten. Det finns tydliga beskrivningar om samtliga av våra blodtrycksmätare under respektive produkt om du behöver mer information.

Rätt storlek på manschetten

För att blodtrycksmätaren ska fungera så bra som möjligt krävs det att det är rätt storlek på manschetten. Med många mätare medföljer manschetter i olika storlekar och andra har justerbar storlek för att de ska kunna passa just dig. Det är viktigt att manschetten inte sitter för hårt då det gör att det blir svårare att få ett mätbart resultat.