Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Fler deals än någonsin tidigare! 21 Nov - 1 Dec Se alla deals
svart wax till mc skinnställ, lädervax av björnfett, FAT BEAR BLACK WAX

1 / 1

svart wax till mc skinnställ, lädervax av björnfett, FAT BEAR BLACK WAX

169 kr
FATBEAR BLACK Svart (avsett för mörkt och svart läder - gör ljust läder mörkare)  Volym: 100 mlMed utsikt över Siljan i Rättvik tillverkas exklusiva lädervårdsprodukter med en mycket specie
Läs mer
FATBEAR BLACK 

Svart (avsett för mörkt och svart läder - gör ljust läder mörkare)  

Volym: 100 ml

Med utsikt över Siljan i Rättvik tillverkas exklusiva lädervårdsprodukter med en mycket speciell ingrediens, nämligen svenskt björnfett. Ett unikt recept med björnfett och trätjära som tillsammans ger ett mycket effektivt och naturligt skydd mot väta samt ger ett långvarigt skydd och återfuktar läderprodukter som t.ex. skor, väskor, handskar etc. Detta är ett dealiskt läderfett för mörka läderkängor som ska tåla tuffa tag. 

OBS! Endast avsedd för mörkt läder då det gör ljusare läder betydligt mörkare nyans 

Rekommendation: Rengör lädret grundligt innan. Applicera gärna med fingrarna i flera omgångar för bästa resultat. 

Innehåll: 100 % organiska ingredienser. Äkta björnfett från svenska björnar, trätjära, vegetabiliska och eteriska oljor, bivax samt naturliga aromer.

Skillnaden - Varför Björnfett? 

En gemensam nämnare för väldigt många av de lädervårdsprodukter som finns på marknaden i dag är att de är baserade på petroleumgelé som utvinns av råolja. Om vi jämför den kemiska strukturen i petroleumgelé med animaliska fettmolekyler kan vi se att dessa tydligt skiljer sig ifrån varandra vilket i sin tur påverkar dess förmåga att tränga in i lädret. Animaliska fetter är alltså både väldigt fördelaktiga i lädervård samt skonsam för miljön – det ser vi som ett stort plus!

Hemligheten & Historien

För att klara kalla vintrar i ide har björnen en unik fettreserv som tillvaratas. Processen att utviinna ren olja från björnfett har tagit år att uveckla och förfina. Kvalitén och funktionen påverkas kraftigt av oljans renhet och ä'r därmed en mycket avancerad och viktig del i tillverkningen. 

Historien visar att björnfett är ett av det mest effektiva animaliska fettet med molekyler som innesitter en enastående förmåga att tränga långt in i lädret och på så sätt skapa ett långsiktigt skydd. Björnfettets framstående roll finns tydligt dokumenterat genom seklerna. 

I tusentals år har björnfett använts för att vårda och skydda läder av olika slag och med hjälp av dagens teknik kan vi nu avslöja dess hemlighet. Redan våra egna vikingar och Nordamerikas indianer fann björnfettets unika egenskaper idealiskt för att skydda och vårda sitt läder.


0
Bli den första att skriva en recension

Liknande produkter