Köp Far Cry 4 online

Far Cry 4
Föregångaren blev 2012 års högst rankade spel i sin kategori på Metacritic. Nu kommer uppföljaren Far Cry 4, som bygger vidare på alla de framgångsrika delarna från trean, men placerar spelaren i en helt ny och ännu mer detaljerad miljö. Välj dina vapen och metoder omsorgsfullt för att överleva i Kyrat – ett fiktivt men mycket verklighetstroget land i Himalayamassivet.
Läs mer

Far Cry 4 Limited Edition

Far Cry 4 - Information

Du har rollen som Ajay Gale och reser till Kyrat för att uppfylla din mors sista önskan, men snart befinner du dig mitt i ett inbördeskrig mot den hänsynslöse diktatorn Pagan Min. Navigera dig igenom den gigantiska, farofyllda och oförutsägbara öppna spelvärlden, där varje litet beslut kan vara avgörande.

Till din hjälp har du en gyrokopter – en liten helikopterliknande farkost som låter dig utforska fiendens territorium innan du dyker ner i spelvärlden. Du får också möjlighet att klättra upp på en sex ton tung elefant och använda den som vapen mot dina fiender. Din vapenarsenal är också större och mer mångfasetterad än tidigare, och hjälper dig att välja rätt vapen för rätt uppdrag – oavsett hur oförutsägbart och galet det är.

Alla uppdrag måste du däremot inte genomföra på egen hand. I Far Cry 4 har du möjlighet att ta hjälp av en vän, som kan hoppa in vart som helst och när som helst i spelet. Samarbeta för att ta över fiendens utposter, jaga villebråd och upptäck Kyrat tillsammans. Du som spelar Far Cry 4 på PlayStation 4 har en exklusiv möjlighet att bjuda in även vänner som inte själva äger spelet i upp till två timmar med funktionen Keys to Kyrat.

Under resans gång kommer du inte bara att upptäcka Kyrat utan även regionens mytologi. Besök den spirituella världen Shangri-La tillsammans med en vit tiger. Här axlar du rollen som en mytologisk krigare för att skydda Shangri-La från fiender och återställa freden i Kyrat.

Spelet finns för PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 och PC.
Far Cry 4 – Huvudkaraktär

I Far Cry 4 spelar du som Ajay Ghale, en ung man som återvänder till sitt hemland för att uppfylla sin mors sista önskan. Hon flydde från ett inbördeskrig som härjade i Kyrat för 25 år sedan och nu har Ajay lovat att sprida hennes aska i hennes hemland. Det Ajay inte vet är att Ghale släkten ligerg bakom det rebelluppror som än i dag härjar i Kyrat, ett uppror mot den självutnämnda kungen Pagan Min. Snart dras du in i konflikten och du måste följa dina föräldrars fotsteg för att bringa ett slut på Pagan Min’s styre.

Far Cry 4 – För 2 spelare

För att göra Far Cry om möjligt ännu roligare så öppnas nu möjligheten att spela tillsammans med vänner medan du utforskar Kyrat. Detta kommer tydligen fungera väldigt smidigt med ett enkelt ”drop in drop out system”, något som vi ser i flera kommande Ubisoft titlar, bland andra Assassin’s Creed Unity.

Spelare kommer tillsammans kunna skaffa sig erfarenhetspoäng och pengar i spelet samt njuta av att tillsammans sprida skräck i Kyrats undre värld. Far Cry 4 ska komma detta året och vi ser fram emot fler nyheter inom kort.

2014-07-11