Grand Theft Auto V (GTA 5)

Grand Theft Auto V är inte bara det största, bästa och vackraste spelet i GTA-serien, utan innehåller sannolikt den största öppna spelvärlden som någonsin konstruerats. Du återvänder till den Los Angeles-influerade metropolen Los Santos, som du kanske känner igen från Grand Theft Auto: San Andreas. Där slutar dock de flesta av likheterna, eftersom Los Santos i GTA V är betydligt större och mer detaljerat. Dessutom tillkommer nya huvudpersoner – den här gången tre till antalet.
Läs mer

GTA V

GTA V Cash Cards

GTA V - Information

Historien om tre brottslingar med på ytan mycket lite gemensamt vävs samman under spelets gång. Den före detta gängmedlemmen Franklin letar efter nya möjligheter; Michael, en före detta yrkesbrottsling är inte helt nöjd med livet som pensionär, medan Trevor är en våldsam galning med den främsta ambitionen att bli hög och göra en lyckad stöt. Tillsammans riskerar de allt i en brottsvåg som måste resultera i allt eller inget.

Bakom handkontrollen får du uppleva handlingen från tre olika perspektiv som varvas under spelets gång, men i en till stor del gemensam och snyggt sammanvävd story. Allt du känner igen från de tidigare Grand Theft Auto-spelen återvänder i GTA V, men den här gången i ännu större och högupplöst format. Spelets mörka humor, mer än en liten nypa samhällskritik, stora mängder våld och sexuella anspelningar innebär att GTA V är lika olämpligt för barn som det kan vara omåttligt underhållande för vuxna.

Los Santos och Blaine County är en massiv spelvärld som spänner över stora både geografiska och kulturella områden. Redan från början kan du åka var du vill i hela spelvärlden och utforska hela Los Santos eller landsbygden i Blaine County. Här kommer du att träffa B-kändisar, MC-knuttar, hippies och alla tänkbara udda karaktärer – från stadens centrum till de högsta bergstopparna och till och med under vattenytan. Spelets tre huvudpersoner har helt olika personligheter och kan bo på vitt skilda platser i Los Santos, men när de samarbetar vet de vad som ska göras, med din hjälp.
GTA V – PC

Dessvärre blev GTA V för PC framflyttat igen och vi vet att det är många som är rejält besvikna. Rockstars har uttalat sig och säger att det är beklagligt men de vill inte släppa ett spel som inte är helt färdigt.
Vi vet att Rockstars alltid siktar på perfektion vilket har gjort dem till en av de ledande spelutvecklarna som de är idag med releaser som ytterst sällan gör någon besviken. Nytt releasedatum är 2015-03-24

GTA V till PC erbjuder samma funktioner som till Xbox One och Playstation 4. Alltså första persons vy, nya uppdrag, nya fordon och minst lika mycket action! Inte att förglömma multiplayerläget GTA Online där vi förhoppningsvis snart kommer att få se de efterlängtade Heist uppdragen.

GTA V – Launch Trailer

Snart är det äntligen dags för oss att återigen eller kanske för första gången besöka Los Santos och Blaine County! Kolla in GTA V Launch trailer som ger oss ett smakprov på vad som komma skall! Vi hoppas att du är lika taggad som vi är för att återigen kasta oss in i GTA V.

GTA V – Vad innebär first person?

First Person innebär att man får uppleva världen från karaktärernas egen vy. I samband med att Rockstars utvecklade first person view till GTA V var de tvungna att uppdatera otroligt mycket detaljer för att man skulle få en bra och verklighetstrogen känsla. Rockstars har t.ex skapat över 3000 nya animationer för vapnen i GTA V. Från start så är kontrollerna de samma i första persons läget som när du spelar spelet i tredje person, men om du vill så kan du anpassa så att kontrollerna blir mer som en standard shooter när du går in i första persons läget. GTA V ser otroligt snyggt ut i first person och vi kan knappt vänta tills att få uppleva den värld vi redan älskar med nya ögon. r first person?

GTA V – First person Trailer

ÄVi har drömt det, vi har hoppats på det men vi har aldrig riktigt vågat tro att det skulle hända. Äntligen är det möjligt att uppleva GTA genom ett första persons perspektiv. I GTA V till PS4, Xbox One och PC kommer man att  kunna uppleva Los Santos genom karaktärernas ögon oavsett om du är till fots eller om du sitter i ett fordon. Denna funktion revolutionerar spelserien och ger verkligen GTA V ett helt nytt värde även för de som redan spenderat massvis av timmar med GTA V till förra generationens konsoler.

GTA V - Nyheter till PS4 och Xbox One

Spelare som redan spelat igenom GTA V för PS3 och Xbox 360 kanske ställer sig frågan: Vad är nytt till PS4 och Xbox One? Förutom en avsevärd förbättring av grafiken i GTA V till PS4 och Xbox One så har Rockstars nyligen visat upp en rad nyheter som kommer att ingå i spelet.

Nya händelser kommer att utspela sig i GTA V vilka gör det möjligt att låsa upp nya fordon exempelvis Dodo flygplanet och Imponte Duke O’Deat. Du får även möjligheten att som Michael lösa ett mordmysterium i ett helt nytt uppdrag.
Om du klarar detta uppdrag låser du upp 2 st nya kamera filter att använda i story spelläget för att få noire känsla.

GTA V - Ny grafik & nytt innehåll

GTA V för PS4 Xbox One och PC erbjuder storskaligt visuella och tekniska förbättringar för att göra Los Santos och Blaine County djupare än någonsin.
Utöver förbättrad draw distance och högreupplösning erbjuder GTA V även flera nya tillägg i spelet som: 

- Nya vapen,fordon och aktiviteter
- Tätare trafik
- Nytt lövverk och natur system
- Förbättrade skada och vädereffekter
- Och mycket mer

Playstation 4 + GTA V

Drömpaketet för oss spelare är snart här! Playstation 4 paketerad tillsammans med ett av fjolårets största releaser som nu även utlovas att vara bättre och snyggare än någonsin – GTA V. Grand Theft Auto V kommer återigen att bjuda oss på en åktur vi sent kommer att glömma, den här gången på den nya generationens spelkonsol.

GTA V paketet har release den 18/11 och kommer definitivt att ligga högt upp på spelares önskelista i Jul.


GTA V för PS4, Xbox One och PC - Releasedatum bekräftat + ny trailer!

Äntligen fick vi ett spikat release datum för GTA V till Playstation 4, Xbox one och PC Playstation 4 och Xbox One versionerna kommer att ha release 18/11-2014.

PC-versionen kommer först 27/1 -2015. Se den nya trailern och passa på att förhandsboka redan idag!

GTA V - PS4 Grafik vs PS3

Kolla in skillnaderna i grafiken för GTA V när PS3 och PS4!
Givetvis är skillnaderna uppenbara men det är roligt att för första gången se vad det faktiskt är som skiljer formaten åt.
GTA V får sig verkligen ett lyft och det lutar åt ytterligare en genomspelning eller vad säger ni?

2014-07-11

GTA V till PS4, Xbox One och PC!

Äntligen fick vi beskedet vi så länge väntat på. Till hösten kommer GTA V att släppas till PS4, Xbox One och PC med förbättrad grafik, nytt innehåll och med en minst lika galen Trevor! Passa på att förhandsboka redan idag och kolla in trailern för de nya formaten.

2014-06-10

GTA V testspelat för första gången!

IGN fick chansen att spela GTA V  och de gillade spelet skarpt.
De nämner bland annat hur staden Los Santos kommer till liv med en dynamisk stadsmiljö där du verkligen får en möjlighet att påverka staden.
Mycket har förbättrats sedan GTA IV konstaterar Ign, inte minst stridssystemet och hur du väljer vapen som nu består av ett vapenhjul liknande det i Red Dead Redemption.
För ännu mer information om det första GTA V testet se videon nedan.

GTA V betyg

GTA V har nu blivit rescenserat och vilket betyg det fick!
Rockstars lyckas återigen ta med spelarna på en oförglömlig resa.
GTA V är större, tuffare och har mycket fler aktiviteter än de tidigare spelen i GTA serien.
Kolla in IGN’s betyg nedan!

GTA V Officiell Trailer

I morgon släpper Rockstars den Officiella trailern för GTA V!
Missa inte att se den, här på CDON.COM

GTA V Multiplayer Trailer!

På torsdag visar Rockstars för första gången upp en trailer för multiplayerläget i GTA V!
Givetvis kan ni kolla in den hos oss!

Nya Screenshots för GTA V 2013-07-30

GTA V Gameplay Trailer

Gameplay Trailer 2013-07-09

Idag kommer Rockstar att släppa en officiell gameplay trailer för Grant Theft Auto V. Missa inte den!GTA 5 Release date 2013-09-17


Grand Theft Auto V, utvecklat av seriens skapare Rockstar North, tar dig nu till Los Santos som är omgivet av kullar, landsbygd och stränder i det absolut största och mest ambitiösa spel som Rockstar skapat.
Med en ny, vågad riktning inom en öppenvärld där du är fri att agera som du vill och genom uppdragsbaserat historieberättande och online multiplayer tar Grand Theft Auto V dig med på jakten efter pengar och makt.

Nedan kan du läsa om några av höjdpunkterna  som vi kan vänta oss från GTA V som släpps i vår 2013 till Playstation 3 och Xbox 360.

  • Upplev den största spelvärlden I GTA’s historia – Världen i GTA V är större än Red Dead Redemption, GTA San Andreas och Grand Theft Auto IV tillsammans
  • I GTA V får du tillgång till 3 spelbara karaktärer som du kan byta mellan nästan när som helst.
  • Varje karaktär har sina egna förmågor och sin egen vinkel på storyn som utspelar sig i Grand theft Auto V
  • För att väcka Världen i GTA 5 till liv utnyttjar man PS3 och Xbox 360’s fulla potential. Det är dags för ”High definition” GTA

Kolla in Nya GTA V Screenshots!