Tillbaka till toppen
eldstål, CASSTRÖMS FIRESTEEL SVARTEK 112209
eldstål, CASSTRÖMS FIRESTEEL SVARTEK 112209

1 / 2

eldstål, CASSTRÖMS FIRESTEEL SVARTEK 112209

290 kr
Casström är ett snabbväxande företag från Lappland som designar och producerar innovativa, väl hantverksmässigt tillverkade och högpresterande knivar och acessoarer för friluftsliv. Produkterna passar för hård användning inom bushcraft, jakt och öve
Läs mer
Casström är ett snabbväxande företag från Lappland som designar och producerar innovativa, väl hantverksmässigt tillverkade och högpresterande knivar och acessoarer för friluftsliv. Produkterna passar för hård användning inom bushcraft, jakt och överlevnad. Designen bygger i grunden på den skandinaviska knivtraditionen men med modifikationer och modernisering utifrån feedback från användare och tester. Casström samarbetar bland annat med överlevnadsexperten Lars Fält och de har gjort flera signaturprodukter tillsammans. Casström är ett familjeägt företag i Lappland som startades av David Cassini Bäckström. En tredje generationens entreprenör som handlar med knivar, läder och horn. 

CASSTRÖMS FIRESTEEL SVARTEK 

Material handtag: svartek

Art nr: 112209


Ett mycket fint eldstål med hög kvalitet från Casström. Handtag är tillverkat i svartek. Svarteken är ca 5000 år gammal och uppgrävd ur leran på Brittiska öarna. Eldstålet är tillverkat i Österrike. Totallängden är 13 cm och diameter 9,5 mm, vilket är samma standardmått som tex Light my fire ARMY, och samma mått som svenska armén använder. En stretchbar rem med skrapstål medföljer. Håller upp till 12000 dragningar.

Specifikation: 

  • Vikt: ca 50 gram
  • Längd: 13 cm
  • Tjocklek: 9,5 cm
  • Hålls samman med kraftig stretchcord
  • Material handtag: svartek
  • Tjockt firesteel och skarpstål som ger rejäla gnistor
  • Håller upp till 12000 dragningar.

0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner