Eterisk olja Bergamott EKO, 10 ml

Eterisk olja Bergamott EKO, 10 ml
Tipsa en vän
199 kr Tillfälligt slut

Säljs av Bodystore

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Äkta 100% ren och naturlig bergamott eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet. 

  • Ekologisk certifierad: Ecocert & USDA 100% organic

Latinskt namn: Citrus bergamia
Växtdel: skal
Framställning: kallpressning
Ursprungsland: Italien
Färg: gröngul
Konsistens: tunn
Parfymnot: topp

Doftbeskrivning: Gröna söta citronfriska toppnoter och varma fylliga undertoner av balsamkaraktär.

Passar ihop med: Citrus- och blomoljor samt cypress, enbär, frankincense, ingefära, kamomill, koriander, lavendel, muskatellsalvia, myrra, palmarosa, rosmarin, sandelträ och svartpeppar.

Bergamott eterisk olja från Lifeblossom är en friskt citrusdoftande olja som är framställd genom kallpressning av skal från bergamotträdets citrusfrukter. Det är en allmänt uppfriskande, stärkande och luftrenande olja som passar utmärkt som rumsdoft, särskilt i samband med t.ex. förkylningsbesvär, trötthet och oro.


Bergamottoljan ger en uppfriskande känsla för alla hudtyper, särskilt bra för fet och aknebenägen hud. Undvik starkt solljus eller solarium under minst 24 timmar efter applicering på huden. Förekommer ofta som doftämne i kosmetiska produkter och framförallt i parfym. Bergamottoljan är en känd smaksättare i det klassiska svarta teet Earl Grey.
Förvaring & Säkerhet 

Eteriska oljor är kraftfulla koncentrat, några få droppar räcker långt. > Använd inte outspädd eterisk olja direkt på huden, undantag förekommer. > Undvik kontakt med ögon och slemhinnor, orsakar allvarlig ögonirritation. > Det är viktigt att vara insatt i de eteriska oljornas egenskaper och verkan särskilt vid: sjukdom, graviditet och amning. > Ett enkelt hudtest rekommenderas vid misstanke om överkänslighet. > Eteriska oljor ska aldrig förtäras i koncentrerad form, livshotande! > Citrusoljor som exempelvis bergamott, citron, grapefrukt och lime gör huden ljuskänslig. Undvik starkt solljus och solarium under minst 24 timmar efter applicering på huden. > Varje flaska ska ha en droppinsats för säker dosering. > Förvara eteriska oljor utom syn- och räckhåll för barn. > Gammal och/eller oxiderad olja kan ge hudreaktion, var noga med förvaring och bäst föredatum. > Förvara oljan mörkt, svalt (gärna i kylskåp) och lufttätt för att minimera oxidation.

Användningsområde

Eteriska oljor används inom aromaterapi samt som doft- och smakämne i kosmetiska produkter. Det är även vanligt att smaksätta olika sorters mat, dryck och godis. Tänk bara på att vara mycket försiktig med doseringen, någon enstaka droppe räcker långt. Eteriska oljor med GRAS-status innebär att oljan är klassad som säker ingrediens i livsmedel. GRAS är en förkortning på “Generally Recognized As Safe”. 

Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 127 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 95 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 70 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 47 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »