Proteinpulver 

På CDON finns en stor variation av proteinpulver med olika smaker och egenskaper så alla kan hitta något som passar dem. Vilket proteinpulver ska man välja?
 

Vad är proteinpulver?

Protein är ett essentiellt näringsämne som ger energi till kroppen. Våra muskler består huvudsakligen av protein och att få i sig det dagliga rekommenderade innehållet kan för vissa vara svårt utan ett tillskott, därför kan man tillsätta proteinpulver till sin dagliga kost. Genom att ha proteinpulver i maten eller blanda det i en dryck får man den protein som kroppen behöver för att stimulera bland annat muskeluppbyggnad. Det är dessutom väldigt enkelt att ha med sig! De vanligaste varianterna är äggprotein, kaseinprotein, sojaprotein och vassleprotein. Alla olika sorter av proteinpulver har egenskaper som fyller olika funktioner.

Vilket proteinpulver ska man välja?

CDON erbjuder många olika proteinpulver men vilken typ av proteinpulver du ska välja beror på vad du vill ha för effekt av användningen. Av alla olika varianter är exempelvis Vassleprotein det som har högst biologiskt värde (BV) och passar bäst på morgonen eller i samband med träning pga. att det snabbt tas upp i kroppen och du får i det protein som behövs efter en lång natts sömn eller vid reparationen av musklerna efter träning. Kasein passar bäst till mellanmål eller på kvällen då upptagningshastighet är mycket långsammare.

Läs på om vilka egenskaper du vill att ditt proteinpulver ska innehålla och välj sedan en god smaksättning! Hos oss finns det massor att goda smaker att välja mellan, blåbär, banan och kanelbulle är bara några få exempel.