ANNONS
Fri frakt vid köp över 1000 kr           Köp nu – betala i april
Jubileum

Kriget är slut

(Pocket)

59 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Levereras av CDON.COM

Fraktklass A

Ett maskrosbarns berättelseNär Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.

Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.

Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.

Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem.

Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch.


"Det här är en brutal och osentimental sanning, en dörr som slås upp på vid gavel och blottar familjeförhållande många av oss inte tror existerar. Allings berättarröst hörs tydligt genom boken, det är nästan som att han personligen sitter och berättar sin historia." Mama

"Jag kommer ibland att tänka på Susanna Alakoskis 'Svinalängorna'. ... en biografi som inte duckar eller tar några omvägar ens runt det som fortfarande måste göra ont att berätta om." Borås Tidning


Förlag: Månpocket  Kategori: Memoarer & Biografier 
Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789172322288  Antal sidor: 329 
Språk: Svenska     
Titel: Kriget är slut  Författare: Morgan Alling  
Redaktör:   Uppläsare:  
Översättare:   Releasedatum: 2011-05-13 
Upplaga:   ISBN 10:  
Serie:      
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Helt otroligt bra bok. Synd bara att den är sann. Riktigt hemskt.

Bloggat om Kriget är slut

Fler titlar med Alling, Morgan

Alla titlar med Morgan Alling

ANNONS

Försäkringsvillkor

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »