Delaktighetens språk

(Häftad)

Delaktighetens språk (Häftad)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

296 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
När samhällets mest brännande frågor diskuteras talas det idag ofta om delaktighet. Men vad står det för? I den här boken framgår att delaktighet har olika betydelser i det politiska språkbruket och i vetenskapligt språk. Fjorton forskare analyserar delaktighetens olika språk och sammanfattar aktuella undersökningar av funktionshindrades delaktighet.

En semantisk analys visar att delaktighet bland annat kan betyda inflytande, tillhörighet, engagemang och makt. Världshälsoorganisationens nya klassifikation (ICF) av människors delaktighet diskuteras och i andra kapitel presenteras forskning om barns delaktighet i skolan och i mer informella leksammanhang. Vidare diskuteras om delaktighet förutsätter likvärdiga levnadsvillkor, hur man kan förstå föräldrars inflytande i barnhabilitering och om det går att skapa delaktighet.

Boken vänder sig till alla som har intresse för handikappolitik samt till ett brett spektrum av utbildningar som berör funktionshinder.

Bokserien ”Handikapp och samhälle” syftar till att tematiskt presentera aktuella socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder och handikapp för såväl universitets- och högskolestuderande som andra intresserade.

Redaktörer för serien är Ove Mallander och Magnus Tideman, universitetslektorer vid Högskolan i Malmö respektive Högskolan i Halmstad.
Förlag: Studentlitteratur AB  Kategori: Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Statsvetenskap 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789144026749  Antal sidor: 237 
Språk: Svenska     
Titel: Delaktighetens språk  Författare:  
Releasedatum: 2004-05-05  Serie:  
Upplaga:  
Redaktör: Anders Gustavsson
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Delaktighetens språk