ANNONS
Fri frakt vid köp över 1000 kr           Köp nu – betala i april
Jubileum

Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik

(Häftad)

298 kr
Delbetala fr 51 kr/mån

Beräknad leveranstid:  4-6 arbetsdagar

Levereras av CDON.COM

Fri frakt

  • Fri frakt
I Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik diskuterar författarna vad det innebär för vuxna att ha ett barnperspektiv och hur det kan skilja sig från barns perspektiv. Författarna vill uppmuntra reflektion och diskussion kring yngre barns lärande. De ger djupgående beskrivningar av de nya teorier som växt fram gällande barnperspektiv och sätter dessa i en praktisk kontext. I boken tar författarna upp frågor kring vad det innebär att vara barn, hur vuxna förhåller sig till detta och hur man kan bygga utvecklande professionella vuxen-barn-relationer.

Läs mer
Författarna introducerar också begreppet utvecklingspedagogik. Med detta begrepp menar de att det är viktigt att som pedagog först lyssna på och ta in barnet och sedan aktivt vidareutveckla tankar och idéer utifrån barnets perspektiv.
Boken vänder sig till mer avancerade kurser inom förskollärarutbildningen, doktorandkurser och yrkesverksamma lärare vid universitet och på högskola.

Om författarna
Ingrid Pramling Samuelsson är professor i förskolepedagogik vid Göteborgs universitet, Dion Sommer är professor i utvecklingspsykologi vid Århus universitet och Karsten Hundeide är professor emeritus i utvecklingsstudier vid Oslo universitet.

Recensioner
"Författarna till den här boken - Ingrid Pramling Samuelsson, Dion Sommer och Karsten Hundeide - är alla tre ledande namn inom den skandinaviska forskningen i förskolepedagogik. I den här digra och utmanande volymen introducerar de begreppet utvecklingspedagogik." BTJ häfte 12103041, lektör Ulf Malmqvist
Förlag: Liber  Kategori: Pedagogik, Kurslitteratur 
Beräknad leveranstid: 4-6 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789147099924  Antal sidor: 288 
Språk: Svenska     
Titel: Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik  Författare: Dion Sommer, Ingrid Pramling, Karsten Hundeide  
Redaktör:   Uppläsare:  
Översättare:   Releasedatum: 2011-09-22 
Upplaga: ISBN 10:  
Serie:      
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik

Fler titlar med Hundeide, Karsten

Alla titlar med Karsten Hundeide

ANNONS

Försäkringsvillkor

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »