Die Welle (2 disc)

DVD - Nordiskt omslag

Die Welle (2 disc) (DVD)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

59 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

Ingår i kampanj: 2 filmer för 99 kr
Drama av Dennis Gansel från 2008 med Jürgen Vogel och Jennifer Ulrich.

Die Welle bygger på en verklig tragedi i en skolklass i Kalifornien 1967, med handlingen flyttad till dagens Tyskland. En lärare genomför ett kontroversiellt experiment med sina elever, för att visa hur fascismens mörka krafter fungerar. Men det oskyldiga försöket trappas upp till en okontrollerbar rörelse där våldet plötsligt tar överhanden.
Ljud: Dolby Digital 2.0, Stereo  Bild: 16:9 Widescreen, Widescreen (2.35:1), Anamorfisk 
Språk: Tyska  Längd (min): 97 
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Drama  Releasedatum: 2009-03-11 
Originaltitel: Die Welle  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Dennis Gansel   Åldersgräns:  
Inspelningsår: 2008     
Skådespelare: Cristina Do Rego, Elyas M'Barek, Frederick Lau, Jennifer Ulrich, Jürgen Vogel, Max Riemelt, Christiane Paul, Jacob Matschenz, Maximilian Vollmar, Max Mauff   Extramaterial:  
Antal recensioner: 3 Genomsnittsbetyg: 4
33%
33%
33%
0%
0%

Helt OK. Filmen är rätt seg och tråkig i emellanåt men har ett bra budskap. Dock känns filmen naiv och orealistisk och när det kommer till ett sådant allvarligt ämne så som fascismen så tycker jag att det blir lite av en skymf.

En film som alla borde se. Die Welle ger insikt i hur det går att manipulera människor, och ta makten över en stor grupp människor. Skrämmande och mycket spännande film.

Otroligt skrämmande och trollbindande film, spänningen trappas hela tiden upp. Mycket verklighetstrogen med tonåringars olika personligheter och verklighetsuppfattningar. Filmen berättar hur dem blir till en enad grupp och vad dem är redo att göra för att försvara den. Värd att se, en sann tankeställare.