Fanny och Alexander

DVD - Svenskt omslag

Fanny och Alexander (DVD)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

59 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

Ingår i kampanj: 2 filmer för 99 kr
"

I en liten svensk stad får vi följa familjen Ekdahl som domineras av en rik och begåvad änka samt hennes tre söner. Sonen Oscar driver tillsammans med sin fru Emelie den lokala teatern. Paret har två barn; Fanny och Alexander. Då Oscar drabbas av en tidig död, gifter sig hans änka med biskopen i staden och flyttar till hans spartanska och stränga hem. Ett helt nytt liv väntar och Alexander, och vi får följa dem och den övriga familjen genom sorg och glädje, ljus och mörker i Bergmans hyllade film. Fanny och Alexander är filmen som tog världen med storm. Den har vunnit otaliga priser som Oscar, Golden Globe, Guldbaggar, BAFTA Awards och pris vid filmfestivalen i Venedig.

"
Ljud: Mono, Dolby Digital 1.0  Bild: 16:9 Widescreen, Widescreen (1.78:1), Anamorfisk 
Språk: Svenska  Längd (min): 181 
Text: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska för hörselskadade  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Klassiker, Drama, Svensk, Julfilmer  Releasedatum: 2008-08-06 
Originaltitel: Fanny och Alexander  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Ingmar Bergman   Åldersgräns: 11 år 
Inspelningsår: 1982     
Skådespelare: Allan Edwall, Bertil Guve, Erland Josephson, Ewa Fröling, Harriet Andersson, Jarl Kulle, Mats Bergman, Mona Malm, Pernilla Allwin, Pernilla August, Sonya Hedenbratt, Stina Ekblad   Extramaterial:  
Antal recensioner: 5 Genomsnittsbetyg: 3,8
40%
0%
60%
0%
0%

Fanny och Alexander, en härlig och mustig historia. Föredrar själv bioversionen, då jag tycker tv-versionen är i längsta laget.

Även om TV versionen ger mer så är naturligtvis den här versionen mycket sevärd också

Nej, den här skall man inte se, utan den mycket längre och bättre TV-versionen. Fanny och Alexander i filmversion är filmhistoriens värsta slakt, där många av de bästa scenerna inte finns med.

Lustigt nog en till synes publikinriktad film men ändå väldigt få avkall för de konstnärliga ambitionerna. Rekommenderar naturligtvis den över 5 timmar långa TV-versionen. Lovar att det där inte finns en minut onödig filmning.

Älskar den här filmen en riktig klassiker :)