ANNONS
Bokrea på CDON.COM

Skånska Mord - Box (3 disc)

DVD - Svenskt omslag

Skånska Mord - Box (3 disc) (DVD)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Esarparen

En gråkall vintermorgon 1932 hittas liket av Hanna Andersson vid Alberta Kvarn i Esarp i Skåne. ”Esarparen” är en man som länge önskat sin hustru död och plötsligt finner sig stå anklagad för att ha mördat henne. Han bedyrar sin oskuld. Talar han sanning eller är han en man som skulle kunna mörda sin egen hustru? Finns det en tredje möjlighet som går både domstolen och pressen förbi? Filmen om gåtan Esarparen skildrar händelserna ur en tidigare förbisedd synvinkel – Esarparens egen.

Veberödsma nnen & Bessingemordet

Martin Svensson var en ond och brutal människa som flackade runt i Skåne med sin familj i början av 1900-talet. Grannar minns honom fortfarande med en rysning. ”Veberödsmannen” är mordbrännaren och mördaren Martin Svenssons historia, men den handlar också om hans son Emil, som hjälper till att begrava Martins offer men smyger in en blomsterbukett mellan likets händer. Det är sent 1800-tal. Skuggorna tätnar kring Ola Månsson medan sommaren övergår i höstrusk. Han inser allt mer vad som utspelas bakom hans rygg men förmår inte ingripa i tid. I den lilla byn Bessinge nära Hörby i Skåne hittas han plötsligt mördad. Tre människor står inför rätta, två män och en kvinna. Kvinnan är hans hustru.

Hurvamorden & Yngsjömordet

”Hurvamorden” handlar om Tore Hedin som tjänstgjorde extra som polis i Tjärnarp. Han deltog kallblodigt i utredningen av ett mord han själv begått i september 1951. Han klarade sig från misstankar men när han mötte kärleken förlorade han besinningen och blev massmördare. Ett år senare hittades Tore Hedins lik i Brösarpssjön i Skåne. Anna Månsdotter och hennes son inleder ett kärleksförhållande samma dag som fadern begravs. De försöker bryta förhållandet men känslorna mellan mor och son är för starka. De varken kan eller orkar stå emot, och med Gud och traktens befolkning som åskådare går de mot en katastrof. Anna avrättades den 7 augusti 1890 på länsfängelset i Christianstad. Hon var den sista kvinnan som avrättades i Sverige.

Ljud: Stereo  Bild: 4:3 (1.33:1) 
Språk: Svenska  Längd (min): 494 
Text:   Beräknad leveranstid: Kommande 
Kategori: Thriller, TV-serie, Box, Crime  Releasedatum: Kommande 
Originaltitel: Skånska Mord  Region: 2 (Europa) 
Regissör:   Åldersgräns: 15 år 
Inspelningsår: 1985     
Skådespelare: Ernst Hugo Järegård, Olle Lind, Håkan Mohede, Anette Norberg, Karin Nordström, Thomas Ungewitter   Extramaterial:  
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%
ANNONS

Försäkringsvillkor

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »