The King's Speech

DVD - Svenskt omslag

The King's Speech (DVD)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

49 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr


Efter att kung Georg V dött och kung Edvard VIII abdikerat står prins Albert på tur att ta över den engelska tronen som kung Georg VI. Den nye kungen har dock ett stort problem, han lider av svår stamning och drar sig för offentliga framträdanden. Men med ett nytt världskrig som hotar att bryta ut behöver England en stark och tydlig ledare mer än någonsin.

När läkare misslyckas med att hjälpa kungen kontaktar hans hustru, den blivande drottningmodern Elizabeth, den excentriske logopeden Lionel Logue som en sista utväg. Kungen vägrar först att gå med på de okonventionella metoderna men Lionels uppriktighet och värme överraskar honom. För första gången vågar kungen öppna sig och en ovanlig och nära vänskap tar sin början. Alla har dock inte låtit sig övertygas av Lionel och allt ställs på sin spets när kungen måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen.

The King’s Speech bygger på den sanna historien om Englands kung Georg VI och hans kamp för att finna den röst folket så väl behövde höra.

Ljud: Dolby Digital 5.1, DTS 6.1  Bild: 16:9 Fullscreen, Widescreen (1.78:1), Anamorfisk 
Språk: Engelska  Längd (min): 94 
Text: Finska, Norska, Svenska  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Drama  Releasedatum: 2011-06-08 
Originaltitel: The King's Speech  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Tom Hooper   Åldersgräns: Barntillåten 
Inspelningsår: 2010     
Skådespelare: Helena Bonham Carter, Guy Pearce, Colin Firth, Michael Gambon, Geoffrey Rush, Timothy Spall, Jennifer Ehle, Derek Jacobi, Anthony Andrews, Max Callum, James Currie   Extramaterial: • Q&A Special for BBC America
• An inspirational story of an unlikely friendship
• King George VI VE Day speech • Director's commentary 
Antal recensioner: 8 Genomsnittsbetyg: 4,6
75%
12%
12%
0%
0%

Filmen The Kings Speech är en mycket intressant, spännande och givande att ta del av
Skådespelaren Colin Firth gestaltar George VI´s svårigheter han ställs inför när det visar sig att han blir utsedd till kung när hans bror Edward VIII abdikerar. Han har svåra talproblem och det som följer med detta och hur han gestaltar detta. En mycket sevärd film

Bra skådespel, men riktigt sömnpiller till film. Handlingen/storyn är riktigt tråkig och antingen gillar man denna film eller inte.

Jättebra film med duktiga skådespelare! Förtjänar alla sina oscars!

Värd alla sina oscars! Rekommenderar den mycket varmt!

Fantastiskt bra film! Bra rollgestaltning. Spännande om en kort episod i prins Alberts liv.

väldigt bra

Fantastiskt bra film med mycket bra rollprestationer, skulle gärna se en "uppföljare" med resten av hans tid på tronen. Kommer förmodligen att köpa den för att kunna se den igen. rekommenderas!

en av de bästa filmerna jag har sätt på länge verkligen värt priset