Gaming

Oavsett om du är en casual gamer, pro eller hardcore så kommer du att finna de ultimata gamingprylarna hos CDON.COM. Vi har speltillbehör från några av de mest populära tillverkarna som SteelSeries, Creative, Microsoft, Qpad, Razer Logitech och Mionix – och ofta till svårslagna priser. Läs mer om gamingtillbehör i vår guide här nedan.

Toppsäljare

 

Kompletterande speltillbehör

En speldator är aldrig komplett utan rätt tillbehör och alla spelare har sina favoritmärken och favoritprodukter när det kommer till möss, tangentbord, datorglasögon, skärmar, musmattor och headset. Rätt detaljer som du trivs med gör dig helt enkelt till en bättre spelare.


Möss för gaming

När du väljer mus är det först och främst viktigt att den sitter skönt i handen. En mus med högt DPI är extra bra för spel där du behöver reagera snabbt, så kallade FPS-spel (First-person Shooter), som till exempel CS:GO.

Högt eller lågt DPI?

DPI står för dots per inch och handlar förenklat om hur långt markören rör sig i förhållande till hur långt musen rör sig. Väljer du en mus med högre DPI (exempelvis 2000 DPI) kommer musen att flyttas vidare över samma avstånd än om man jämför med ett lägre DPI (till exempel 400 DPI).

Möss med justerbar vikt

Om du köper en mus med justerbar vikt, alltså med utbytbara tyngder, kan du enkelt förbättra din spelprecision. Vissa föredrar en tyngre mus och vice versa, därför är det både smidigt och behändigt att själv kunna ha möjligheten att förändra musens vikt.

Programmerbara knappar

Till spel som till exempel DotA, WoW och Lol, där man har mycket att hålla reda på samtidigt, kan det vara bra att investera i en mus med många, programmerbara knappar. De programmerbara knapparna gör att du lätt kan växla mellan olika funktioner i spelet. Det kan i vissa fall både gå snabbare, och vara skönare, att slippa släppa wasd-tangenterna och istället trycka på de förprogrammerade knapparna på musen.


Headset för gaming

Köper du ett gaming headset av högre kvalitet kommer det att kunna ta dina spelupplevelser till oanade nivåer. Ett headset med bra ljud är till exempel viktigt i CS, för att bättre kunna höra vad som händer runt omkring dig. Hörlurar med surroundljud ger dig som spelare även möjlighet att stänga ute vissa delar av ljudlandskapet.

Headset med bra mikrofon

Väljer du ett headset med bra mikrofon, undviker du burkigt ljud och det går lättare att prata över Skype eller teamspeak. Headsetets mikrofon kan vara enkelriktad, rundstrålad eller dubbelriktad, men enkelriktade mikrofoner är vanligast, då de skär ute störande omgivningsljud.


Tangentbord för gaming

Ett mekaniskt tangentbord ger extra skön känsla när du spelar. Det håller dessutom längre och knapparna slits inte ut på samma sätt. Tangenterna är bekväma att trycka mycket på och du får en bra feedback - du vet vad du tryckt på tillskillnad mot lågprofilstangentbord. Men det är dock en smaksak och det är väldigt individuellt - prova dig fram och se vilket tangentbord som fungerar allra bäst för just dig.


Musmatta för gaming

Att ha en stor musmatta kan vara extra skönt när du gamear. Det gör att du kan röra både musen och handleden mycket utan att komma utanför mattan. I alla spel där du behöver agera snabbt är alltså en bra musmatta viktig. Musmattor finns i olika utföranden och kan till exempel vara halkfria, mjuka eller ha skyddade kanter. Väljer du att investera i en lite dyrare modell brukar de ofta vara optimerade för alla typer av möss och dess olika känslighet och sensorer.