A Dramatic Turn Of Events (Album)

Dream Theater

A Dramatic Turn Of Events (Album)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

159 kr

Beräknad leveranstid:  Beställningsvara, 3-6 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
 • 1

  On The Backs Of Angels

 • 2

  Build Me Up, Break Me Down

 • 3

  Lost Not Forgotten

 • 4

  This Is The Life

 • 5

  Bridges In The Sky

 • 6

  Outcry

 • 7

  Far From Heaven

 • 8

  Breaking All Illusions

 • 9

  Beneath The Surface

Artist: Dream Theater   Titel: A Dramatic Turn Of Events 
Label: Roadrunner R  Bolag: WMS 
Mediatyp: Album  Releasedatum: 2011-09-14 
Beräknad leveranstid: Beställningsvara, 3-6 arbetsdagar  Katalognummer: WMS-0016861-776527  
EAN: 0016861776527    
Antal recensioner: 5 Genomsnittsbetyg: 4,8
80%
20%
0%
0%
0%

En väldigt bra DT skiva, dock uppskattar jag lite tyngre riff typ Blck Clouds och Train of Thought.

Ett mästerverk!!
Smakprov http://www.youtube.com/watch?v=28MmnThlYOo

Detta är definitivt Dream Theaters bästa platta sedan Six Degrees of Inner Turbulence, kanske till och med sedan Metropolis Part 2: Scenes From A Memory.

Grundaren och före detta trummisen Mike Portnoy styrde skeppet Dream Theater med järnhand och var involverad i precis varje liten aspekt av det de gjorde och många var därför rädda för att Dream Theater aldrig skulle kunna hämta sig efter förlusten. Med facit i hand kom de ur denna "dramatic turn of events" med en förnyad glöd och en av deras starkaste plattor någonsin. Att Mike Mangini är en skickligare och mer teknisk trummis än Mike Portnoy kan nog ingen som faktiskt kan lite om att trumma säga något emot. Vem av dem man föredrar är däremot en annan femma. Portnoy hade en lite större kärlek till att stoppa in fills överallt och på så sätt låta "busy" bakom trummorna medans Mangini på denna för honom första plattan trummar mer på ett sätt som hjälper och framhäver de andra instrumenten.

Mangini var inte med och skrev A Dramatic Turn of Events. Han kom in och spelade in de trummor som John Petrucci programmerat i datorn. Vissa saker spelades in precis som Petrucci programmerade dem och vissa saker ändrades om lite av Mangini. I mixen har trummorna dessutom tagit ett kliv tillbaka och är inte alls lika framträdande som vi är vana vid. De flesta önskar att de höjs upp något till nästa album (som kommer hösten 2013) men en positiv sak som följde med den här mixningen är att framförallt John Myungs bas hörs bättre än på länge.

A Dramatic Turn of Events är en välkomponerad skiva som varvar de olika element som gjort att Dream Theater har samlat på sig så pass många fans (långt många fler än vad som är vanligt inom genren). Öppningslåten "On The Backs of Angels" blandar flera av de olika musikaliska aspekterna hos Dream Theater. De ville att första låten skulle välkomna lyssnaren genom att få denne att "känna sig som hemma". "Build Me Up, Break Me Down" är skivans klart svagaste låt, "den radiovänliga låten" som är väldigt lätt att ta till sig och som ger mig som lyssnare känslan av att skivbolaget gärna vill att de ibland skriver någon lättsmält dänga som riktar sig mer till den breda massan än till hårdnackade prog-fantaster. Enligt Petrucci själv skrevs den låten i slutet av processen, just för att "balansera skivan".

I sann DT-anda finner vi även ett par ballader på skivan. "This Is The Life" är den storslagna powerballaden. "Far From Heaven" är den vemodigt vackra pianoballaden och "Beneath The Surface" är den bitterljuva, ackustiska avslutningen på skivan.

Ingen DT-platta är dock komplett utan de längre, episka prog-låtarna och lyckligtvis tillfredsställer skivan även (eller kanske snarare framför allt) här. "Lost Not Forgotten" är progressiv och bitvis synnerligen teknisk, "Bridges In The Sky" (ursprungligen "The Shaman's Trance") är mer prog-metal, mer riff-orienterad och bjuder på riktigt bra refränger som efter ett par lyssningar tenderar att sätta sig på hjärnan. "Outcry" är som en korsning mellan en symfonisk "prog epic" och ett John Williams-soundtrack. I mitten av låten finner du även ett av de mest tekniskt fulländade mellanspel du någonsin kommer att få avnjuta. Slutligen har vi albumets höjdpunkt, "Breaking All Illusions" som förutom att den är genialt komponerad bjuder på ett fantastiskt vackert gitarrsolo.

Är du eller har du varit ett fan av Dream Theater är du nästan skyldig både dem och dig själv att köpa den här skivan. I denna nytändning går de tillbaka till sina progressiva rötter och resultatet är en fantastisk, välbalanserad skiva som låtskrivarmässigt och sångstrukturellt gör att man får känslan av att man lyssnar på 2010-talets motsvarighet till "Images And Words".

se Lenas recension! Nuf said :)

Detta är DT`s bästa platta sedan 1999-års "Metropolis Part 2: Scenes From A Memory". Att trummisen Portnoy lämnade bandet fick de flesta att tro att DT`s era var över. Men när Mike Mangini (som för övrigt spelat på flera av sångaren James LaBrie`s soloprojekt), tar över stockarna är mycket sig likt, men samtidigt inte.
Visst hör alla att detta är DT, men soundet är nytt, fräscht, och sagolikt tekniskt. Allt utan att tappa DT`s makalösa känsla för melodi och storslagenhet.

Det som är plattans styrka är blandningen mellan det tunga, hårda och lugna. Mixningen är nog DT`s bästa genom tiderna, alla medlemmar hörs på ett ytterst smakfullt öppet sätt.

Manginis trumspel på "Lost Not Forgotten", strupsången i början på "Bridges in the Sky" är bara några små guldkorn på denna platta... Köp, lyssna, och förundras!!!

Fler titlar med Dream Theater

Visa alla