Black Clouds & Silver Linings (Album)

Dream Theater

Black Clouds & Silver Linings (Album)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

79 kr

Beräknad leveranstid:  Beställningsvara, 3-6 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

 • 1

  A Nightmare To Remember (Album Version)

 • 2

  A Rite Of Passage (Album Version)

 • 3

  Wither (Album Version)

 • 4

  The Shattered Fortress (Album Version)

 • 5

  The Best Of Times (Album Version)

 • 6

  The Count Of Tuscany (Album Version)

Artist: Dream Theater   Titel: Black Clouds & Silver Linings 
Label: Roadrunner R  Bolag: WMS 
Mediatyp: Album  Releasedatum: 2009-06-22 
Beräknad leveranstid: Beställningsvara, 3-6 arbetsdagar  Katalognummer: WMS-0016861-788322  
EAN: 0016861788322    
Antal recensioner: 8 Genomsnittsbetyg: 4,5
62%
25%
12%
0%
0%

Jag upptäckte Dream Theater sent och lyssnade mig baklänges genom deras produktion. Jag kan utan vidare säga att det här är min favoritplatta. Alla spår är bra men favoriten är tveklöst Wither med en fantastisk text och lyhörd musik. Mixen på plattan mellan tyngre och snabbare puls, som i de två inledande spåren och det mer meditativa som i den avslutande The Count of Tuscany är perfekt. Bättre "köra bil platta" finns inte!
Jag har redan spelat slut på en cd och har köpt hem två nya exemplar på lager. Uta denna platta fungerar jag inte.

Den definierande plattan inom progressiv musik...

Om du gillade Train of Thought men tyckte att den var lite för rå och opolerad som jag är den här plattan för dig! Plattan kan enklast beskrivas som en merge mellan Train of thoughts stenhårda metal och Six Degrees episka stämning i de lugnare partierna. Överlag en fruktansvärt välskriven och bra skiva med två låtar som verkligen lyser igenom: "A Nightmare to Remember" och "Count of Tuscany". Den limiterade utgåvan med covers har en hel del att bjuda på också. Speciellt föll jag för en cover av Take your fingers from my hair med Zebra.

Inte DT:s bästa platta, men det spelar ingen roll då den fortfarande är fruktansvärt bra! Jämfört med nästan allt annat som släpptes samma år är den här plattan helt fantastisk!

Inte Dream Theater's bästa. Det känns som de har haft autopiloten intryckt medan de skrivit musiken. Man har lärt sig deras "twists and turns" och det händer inte mycket nytt på denna skiva. Men skivan är långt ifrån dålig! Den håller ljudproduktionsmässigt en väldigt hög kvalitet och är fet, progressiv, melankolisk, melodisk... som det sig bör med andra ord... men låtskrivarkänslan är inte i närheten av den geniala nivå som på "Images & Words", "Awake", "Metropolis Part 2: Scenes From a Memory" och "Six Degrees of Inner Turbulence".

De Covers som presenteras på disc 2 är bäst! ( tillsammans med introt på The Count of Tuscany ) Inte att säga att DT spåren inte är bra: för tekniskt och arrangemanssmässigt håller de världsklass! Det är bara det att alla fans känner igen alla twistandmoves från tidigare plattor och hur mycket du än försöker så vinner alltid hjärtat över hjärnan...

Bäst 2009 tillsammans med TÝR's "By The Light Of The Northern Star". Dream Theater gör en sällan besviken.

Låten "A Nigthmare To Remember" är ett underbart exempel på att 80-tals Rock och Metal kan smälta samman.

Riktigt bra! Progressiv hårdrock när det är som bäst, tycker jag. Lite tyngre än de brukar vara och det är ganska bra variation. "Masterpiece" kanske den inte riktigt når upp till dock :)

Fler titlar med Dream Theater

Visa alla