Dynastin Stenbeck : succéer och tragedier i en finansfamilj

(Nedladdningsbar ljudbok)

Dynastin Stenbeck : succéer och tragedier i en finansfamilj (Nedladdningsbar ljudbok)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

169 kr
Den här boken handlar om tre generationer Stenbeck, en familj som blev enfinansdynasti. En dynasti som genomgått många svårigheter och kriser, men har överlevt och utvecklats och idag står stark.
Historien om familjen Stenbeck är ett enastående exempel på affärsutveckling men också en såpopera på riktigt. Där finns stora framgångar men också misslyckanden, hårdföra metoder, rikedom, makt och kärlek men också ond, bråd död. I fokus står Jan Stenbeck, den mytomspunne finansmannen som 2002 hastigt gick bort i en hjärtattack. Ibland buse och hänsynslös chef, ibland stimulerande medmänniska, omtänksam och generös. En särpräglad person och en av våra stora entreprenörer. Men Jan Stenbeck var ett led i en dynastikedja och startade ingalunda från noll - det fanns föregångare, och det finns efterföljare. Hans äldsta dotter Cristina är numera koncernens frontfigur.
Författaren har i många år följt Stenbecksfärens utveckling och även träffat ochintervjuat flera av huvudpersonerna. Hans syfte är att skildra uppbyggnaden av ett av Sveriges främsta företagsimperier, försöka förstå vad som drivit - och driver - aktörerna, skildra deras miljöer och relationer. Få grepp om dem både som företagare och som människor.
Välkommen in i Stenbeckarnas värld!
Förlag: Voice Professional Kategori:
ISBN: 9789197719124 Mediatyp: ABMP3
Titel: Dynastin Stenbeck : succéer och tragedier i en finansfamilj Författare: Stellan Björk  
Översättare:   Uppläsare: Hans Sandqvist  
Språk: Svenska    
Releasedatum: 2008-04-23  Serie: -
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Dynastin Stenbeck : succéer och tragedier i en finansfamilj