Gengångare

(Nedladdningsbar ljudbok)

Gengångare (Nedladdningsbar ljudbok)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

129 kr
Harry Hole kommer tillbaka från Hongkong efter tre år. Han återvänder med ett enda ärende: att undersöka ett i praktiken uppklarat mord i narkotikamiljö eftersom han vägrar tro att polisen gripit rätt gärningsman. Han får snart träffa den misstänkte mördaren. Det är en pojke på arton år som han inte har sett på länge och knappt känner igen - Oleg, sonen till Harrys stora kärlek Rakel. I Oslo har polisen samordnat en stor insats mot narkotikaförsäljningen på gatorna och lyckats minska heroinet kraftigt. Men i dess ställe har fiolin dykt upp, en drog som ger färre dödsfall men är desto mer beroendeframkallande. Det som från början såg ut som ett vanligt drogrelaterat mord växer till en omfattning som Harry inte kunnat förutse. Ett välorganiserat, våldsamt och väldigt farligt nätverk styr Oslo med järnhand. Ingen vill komma i deras väg och ingen vill avslöja något om dem eftersom det är med livet som insats. Men alla spår pekar i en riktning - till mycket högt uppsatta personer i staden.
Förlag: Piratförlaget Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck
ISBN: 9789164232786 Mediatyp: ABMP3
Titel: Gengångare Författare: Jo Nesbø  
Översättare: Per Olaisen   Uppläsare: Jonas Malmsjö  
Språk: Svenska    
Releasedatum: 2012-01-25  Serie: -
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Tempot är högt i "Gengångare". Det är bra driv framåt och spänningen är hög hela vägen. Detta är definitivt en bladvänadare.

Boken är stundtals riktigt obehaglig. Ibland mer direkt som i Nesbøs fantastiska miljöskildringar och ibland lite mer sublimt. Miljöskildringarna får det att riktigt krypa i skinnet på mig av obehagskänslor. Jag kan förnimma lukterna och känna hur jag drar ner tröjärmarna för att inte nudda något om kring mig.

När jag lyssnar gottar jag mig åt Nesbøs sätt att uttrycka sig. Språket är både underfundigt och underhållande.

Nesbø är en lysande författare och han har nog aldrig varit bättre.

Bloggat om Gengångare