Age of Empire Collectors Edition 1 + 2 + Expansion (PC)

Age of Empire Collectors Edition 1 + 2 + Expansion (PC)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

99 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

 

 

Kategori: Strategi  Expansion pack: Nej 
Releasedatum: 2008-08-08  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Artikelnummer: 3010497085  Tillverkare:  
Antal recensioner: 7 Genomsnittsbetyg: 4,4
86%
0%
0%
0%
14%

Mest hjälpsamma positiva recension

David

Ett av de i särklass bästa spelen som någonsin gjorts :)
Ett fantastiskt och underhållande strategispel, som tål att spelas om och om igen...
Bra med den tillhörande expansionen till 2:an som utökar antalet kampanjer, och för 49 kr är det inget att tveka om! Köp den NU! (om du inte redan har den)

Vs.

Mest hjälpsamma kritiska recension

Gunnel

Kan inte uttala mig eftersom jag har Windows 10 och väntar på att spelet skall bli kompatibelt med W10. Spelet i sig är super men som sagt än så länge kan jag inte spela.

Kan inte uttala mig eftersom jag har Windows 10 och väntar på att spelet skall bli kompatibelt med W10. Spelet i sig är super men som sagt än så länge kan jag inte spela.

Hej.
Har alla spelen. Age of E. 1, 2, och 3. Nu har jag uppgraderat till Windows 10.
Har fått problem med 1 och 2.
Är det någon som vet om dom är kompatibla med Windows 10?
Tacksam för svar.

Ja, vad kan jag säga om dessa två spel ? Age of Empire I och II är två klassiker som är några av de bästa strategispelen som har gjorts - någonsin !

De är enkla att komma igång med även för en nybörjare och de mer avancerade användarna har stora möjligheter att göra avancerade inställningar och scenarion, allt efter eget tycke och smak.
Är man nybörjare kan man välja lätta inställningar och få en svårighet som är lagom. Är man en riktig hardcore fan så kan man alltid spela ettan på Death Match (går i tvåan också). Då är det "nowhere to run and nowhere to hide" som gäller. : ) (I tvåan kan man gå in med "gubbarna" i byggnader och gömma sig. Det kan man inte i ettan...)

Det går att välja olika sätt att vinna och hur scenariot ska se ut. Tycker man om att utforska och att bygga upp en civilisation så kan man göra det. Vill man hellre gå in för att bara kriga så kan man göra det. Möjligheterna är oändliga ! Bara det att man kan köra slumpvisa kartor (Random Maps) gör att man kan spela en ny karta varje gång och man riskerar inte att känna igen kartan. Man väljer bara vilken typ av karta man vill spela. En med mycket vatten och öar på eller en med mer land på, flackt eller med kullar. Det finns ett antal olika kartor att välja bland.
Det går givetvis att spela både singleplayer och multiplayer i båda dessa spel.
Även hastigheten på spelen går att ändra, i 3 olika hastigheter, om man vill det.

Soldaternas styrkor bygger lite på sax-påse-sten-principen. Den ena är fördelaktig mot vissa soldater och andra mot den ena osv. Sedan kan man uppgradera soldaterna så de blir allt mer starka och det finns allt från billiga och enkla soldater till dyrare "värsting-soldater". För en nybörjare går det snabbt att förstå vilka soldater som kan vara fördelaktiga mot andra och vad de kan göra. Då spelen bygger på historiska fakta så är det enkelt att förstå deras styrkor och svagheter. T ex att en enkel pilbågsskytt inte bör möta en riddare öga-mot-öga på slagfältet... Det finns alltså en logik som man automatiskt inte får när man väljer att spela ett fantasyspel, där man måste lära sig varje enskild enhet och vad de kan göra.

I båda spelen går det att göra egna scenarion (kartor med olika inställningar för att vinna mm), vilket bäddar för oändliga möjligheter till spelupplägg.
I tvåan går det även att göra egna Random Maps, om man vill klura lite med en enkel typ av kod. Det går även att göra mods till spelen, alltså ändra om olika enheter (såsom soldater) till ett annat utseende eller med andra styrkor. Detta kräver dock att man är lite mer tekniskt intresserad men det finns möjligheter för den som vill och kan.

Jag har spelat dessa båda spel, från den allra första början. Från första demon av AoE I (1997) och vidare med orginalspelen och expansionerna till både ettan och tvåan. Hittills har jag inte tröttnat på dem, trots att jag spelat dem varje vecka sedan de kom ut, från år 1997 och 1999 ! Det säger en del om möjligheterna till variation.

Age of Empires II är tekniskt sett bättre och man kan göra mer med det spelet än med AoE I men ettan har en annan spelglädje och känsla som tvåan lite grann saknar, anser jag.

Grafiken är i 2D men är mycket vacker ändå, anser jag. Den är gjord så att det ser ut som 3D, så grafiken känns inte "platt". Från slutet av 90-talet så blev grafiken så bra så den står sig bra ännu, om man inte kräver det allra senaste i 3D-grafik förstås.

Så, för att summera det hela, om man är intresserad av strategispel så kan jag mycket starkt rekommendera dessa båda spel !

AOE II är det strategispel jag spelar mest och mina döttrar delar min förtjusning.

Ett av de i särklass bästa spelen som någonsin gjorts :)
Ett fantastiskt och underhållande strategispel, som tål att spelas om och om igen...
Bra med den tillhörande expansionen till 2:an som utökar antalet kampanjer, och för 49 kr är det inget att tveka om! Köp den NU! (om du inte redan har den)

Ett av världens bästa RTS spel! Jag fick nostalgi attack bara av att kolla på annonsen, jag köpte den direkt!

bra spel och roliga saker i spelet