ANNONS
Fri frakt vid köp över 1000 kr           Köp nu – betala i april
Jubileum

Svikaren

(Inbunden)

202 kr

Beräknad leveranstid:  5-15 arbetsdagar

Levereras av CDON.COM

Fraktklass A

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfrittDet rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Omdömena är både hårda och hotfulla: Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss! Sebastian Lilja får sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. Och en dag hittas han i sin egen lägenhet i en stor blodpöl.

Det ser ut att vara ett ganska enkelt fall att lösa förkriminalinspektör Charlotta Lugn. Det är naturligtvis en urspårad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gånger. Och målsägarbiträdet Shirin Sundin, som kallas in för att företräda Liljas mor och far, får förklara för dem hur sport kan få människor att känna ett sådant oresonligt hat.

Det första spår som kommer in leder också mycket riktigt mot ett av de värsta rötäggen, som söker spänningen i upploppen kring matcherna och de organiserade masslagsmålen mellan olika firmor, än vad som händer på själva planen.

Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte på en anonym våldsverkare utan någon som stått Sebastian Lilja nära. Väldigt nära.

Katarina Wennstams en skakande skildring av våld och intolerans i sportens värld. En sund själ i en död kropp.

"detta är en bok med extra allt. Läs!"

Ingrid Norrman, Expressen

"Ja! Äntligen! I Katarina Wennstams fjärde deckare är allt på plats: det är ettrigt sträckläsningstempo rakt igenom /.../ Hon kan verkligen gestalta, bättre nu än någonsin tidigare. Fotbollssupportrarnas rusiga våldsbenägenhet växer så att man känner den själv: har träffas man för att slåss, för att hata, för att få skrika raseriet av sig i grupp./.../ Hon har hittat helt rätt ton och sammanhang, och resultatet är ovanligt bra."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Katarina Wennstam har lyckats med det svåra att skriva en spänningsroman med ett angeläget ärende utan att tappa vare sig fart eller skärpa. I sin genre får hon högsta betyg. Det är omöjligt att inte sträckläsa - och för en hbt-läsare är detta rena rama guldgruvan. Det är smart, fartfyllt och hundra procent läsvärt."

QX

"Jag erkänner, jag älskar alla Katarina Wennstams spänningsromaner. Även den som inte är överförtjust i sport kan falla som en filmande Zlatan för nya 'Svikaren'."

Metro


Ja! Äntligen! I Katarina Wennstams fjärde deckare är allt på plats: det är ettrigt sträckläsningstempo rakt igenom /.../ Hon kan verkligen gestalta, bättre nu än någonsin tidigare. Fotbollssupportrarnas rusiga våldsbenägenhet växer så att man känner den själv: har träffas man för att slåss, för att hata, för att få skrika raseriet av sig i grupp./.../ Hon har hittat helt rätt ton och sammanhang, och resultatet är ovanligt bra.

Lotta Olsson, Dagens Nyheter


Förlag: Albert Bonniers Förlag  Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck, Europa 
Beräknad leveranstid: 5-15 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789100125493  Antal sidor: 378 
Språk: Svenska     
Titel: Svikaren  Författare: Katarina Wennstam  
Redaktör:   Uppläsare:  
Översättare:   Releasedatum: 2012-02-27 
Upplaga:   ISBN 10:  
Serie: Charlotta Lugn 1     
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 2 Genomsnittsbetyg: 3
0%
0%
100%
0%
0%

Sebastian Lilja – en fotbollsspelare fostrad i AIK har börjat spela för Bajen. Det ses inte med blida ögon av fotbollssupportrar. När hans kropp hittas massakrerad till döds i sin port i Norra Hammarbyhamnen är polisen säker på att det rör sig om ett hatbrott för att han bytt klubb. Kriminalinspektör Charlotte Lugn får ta hand om fallet och advokat Shirin Sundin blir utsedd till Sebastian Liljas familjs målsägandebiträde. Snart kommer det fram att Sebastian Lilja var homosexuell och polisen får byta tankesätt och leta efter nya spår.
Som alltid skriver Katarina Wennstam och viktiga aktuella ämnen och på ett riktigt härligt och medryckande språk. Bra gestaltning av karaktärer och miljöer som jag gillar, och jag tycker det är bra att hon går ut och skriver om homosexualitet inom sport och denna gång var det fotboll som gällde. Däremot tyckte jag att boken kändes mer som en relationsroman än spänningsroman, den var väldigt förutsägbar och innan författaren avslöjat hur saker låg till hade jag redan räknat ut det. Något jag annars brukar vara dålig på när det gäller spänningsromaner.

Jag har alltid gillat Katarina Wennstams böcker, ända från den otroligt välskrivna reportageboken Flickan och skulden till den skönlitterära Smuts, där det känns som att Wennstam lyckas placera sina fackkunskaper i ett fiktivt sammanhang för att nå sin poäng. Så är det även i den nya boken Svikaren, men jag saknar en riktig plot, här drivs berättelsen bara framåt och när läsningen är klar hänger flera lösa trådar och väntar på svar. Svikaren är inte en dålig bok, jag gillar hur personerna från tidigare böcker fortfarande finns med på ett hörn och jag tycker särskilt att porträttet av advokaten Shirin är bra, men mina förväntningar på den här boken var väldigt mycket högre än slutresultatet.

Bloggat om Svikaren

Fler titlar med Wennstam, Katarina

Alla titlar med Katarina Wennstam

ANNONS

Försäkringsvillkor

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »