Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv

(Ljudbok CD-bok)

Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv
Tipsa en vän
249 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  3-7 arbetsdagar

Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 22598 betyg.

Totalbetyg 4,1 / 5
Leveranstid 3,9 / 5
Emballeringskvalitet 4,3 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.
Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
NOMINERAD TILL STORA LJUDBOKSPRISET 2012!Teskedsordens BOKPRIS 2011En berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv. En verklig berättelse om att bli bortgift som ung man. Från ung och kärleksdrabbad med framtidstro till utfryst av familjen, bortgift och ångestfylld - över bara en sommar.Amàr växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj. När han är nitton år åker familjen på semester till släkten i Irak. Det är länge sedan sist och Amàr trivs i den självklara släktsammanhållningen. Han blir för första gången behandlad som en jämlike. Efter ett besök hos kusinen Amina börjar det gå upp för honom att detta inte är en vanlig semesterresa. Amàr inser att fadern, bakom hans rygg, planerar hans bröllop."Mitt liv var bara en handelsvara och de sålde mig billigt. Samma dag som jag satte mig i bilen hemma i Sverige för att resa hit ner låg jag ute på marknaden för försäljning, utan att jag visste om det. Far och släkringarna hade gjort upp det under bordet och allt hade gått enligt deras planer."Arkan Asaads debutroman Stjärnlösa nätter är en delvis själupplevd och starkt drabbande inifrånskildring av en värld som är verklighet för många unga människor världen över. Men för många är den okänd.OM FÖRFATTARENArkan Asaad är född 1980 i Kirkuk, den norra delen av kurdiska Irak. Han kom till Sverige, Eskilstuna, tillsammans med sin familj 1983. Arkan som är flerfaldig svensk mästare i taekwondo var under 6 år med i svenska landslaget och tränar idag ungomar. Arkan har gått Stockholms filmskola och arbetat med radioprogrammen tankar för dagen och Underlandet.SAGT OM BOKENStark historia får Arkan Asaads debut att leva [...]han har ett eget, levande språk och en verkligt bra berättelse, det räcker långt. DNtvå goda skäl att läsa den 30-årige takwondomästaren Arkan Asaads debutroman Stjärnlösa nätter [...] Asaad visar för det första att den så kallade hederskulturen är ett familjärt famntag med skruvstädets betvingande kraft och för det andra att den inte bara drabbar unga kvinnor utan också unga män... ExpressenEtt temperamentsfullt och modigt vittnesbörd GOM A Nice Noise - ljudboksförlaget som låter höra vad författaren har att säga.ANN Startade 2010 med världssuccén En dag som första roman. Karaktäristiskt för ANN-ljudböckerna är att de oftast inkluderar författarintervjuer eller samtal där öronläsaren får komma författaren lite närmare.De senaste titlarna hittar du på www.anicenoisereleases.com, vi finns även på Facebook.
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: A Nice Noise Kategori: Allmän skönlitteratur
Beräknad leveranstid: 3-7 arbetsdagar Bandtyp: Ljudbok CD-bok
ISBN: 9789186719289 Antal sidor:
Språk: Svenska
Titel: Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv Författare: Arkan Asaad
Releasedatum: 2011-10-17 Upplaga:
Serie: Stjärnlösa nätter-trilogin
Uppläsare: Arkan Asaad
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Stjärnlösa nätter är en lysande debutroman som engagerar. Språket är extremt rakt på, utan onödiga krusiduller vilket förstärker boken starka berättelse. Boken är lättläst, underhållande och gripande.

Boken speglar verkligen hur stora kulturkrockarna kan bli när en person ska leva i flera världar; den kurdiska världen i Sverige, den svenska världen och den kurdiska världen i Irak. Vad jag vet är detta första gången någon skriver om hederskulturen ur ett manligt perspektiv och boken har verkligen väckt debatt.

Som ljudbokslyssnare får man i slutet av boken en stor bonus i form av en intervju med författaren. Intervjun gav verkligen ett mervärde och ökade läsupplevelsen ytterligare. Historien, efterorden och intervjun kommer att cirkulera länge i mitt huvud. Det finns många tankar och känslor att sortera efter att jag avslutat boken.

Stjärnlösa nätter är perfekt läsning för den som vill läsa något som engagerar.

På www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 144 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 103 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 74 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 49 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »