Tillbaka till toppen
Armin T. Wegner:  utdrivningen av det armeniska folket i öknen

1 / 1

Armin T. Wegner: utdrivningen av det armeniska folket i öknen

Klas-Göran Karlsson

218 kr
?Utdrivningen av det armeniska folket i öknen? var titeln på ett diabildsföredrag som tyske n Armin T. Wegner höll den 19 mars 1919 i Berlin. Det är en gripande berättelse framförd av ett av dem främsta ögonvittnen till armeniska folkmordet under för
  • Historia
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Klas-Göran Karlsson
Läs mer
?Utdrivningen av det armeniska folket i öknen? var titeln på ett diabildsföredrag som tyske n Armin T. Wegner höll den 19 mars 1919 i Berlin. Det är en gripande berättelse framförd av ett av dem främsta ögonvittnen till armeniska folkmordet under första världskriget i Osmanska imperiet. Som tysk sjukvårdare i turkiska arméns tjänst hade Wegner möjlighet att träffa och intervjua folkmordsoffren, föra dagbok och ta bilder av det öde som drabbade armenierna framför hans ögon. Men hans dokumenterande av händelserna uppskattades inte av den turkiska regimen och på det turkiska befälets begäran arresterades Wegner till slut av tyskarna och hemkallades till Tyskland under december 1916. Gömda i sitt bälte hade han sina fotografiska bilder av det armeniska folkmordet. Wegners bilder av folkmordet räknas som en av de viktigaste visuella källorna till händelserna under första världskriget i Osmanska riket. Denna bok, förutom hans diabildsföredrag innehållande fotografier som numera har ikoniskt värde för armeniska folkmordet 1915, berättar också om pacifisten Wegner som också var en diktare och författare.

Även om han numera är relativ bortglömd i hemlandet Tyskland så har han en särskild plats hos armenier och judar världen över och hans dokumentation av armeniska folkmordet 1915 förblir en ovärderlig källa för forskningen.
Upptäck mer inom Böcker
Genre Historia
Format Bok
EAN 9789198162608
Publisher Armeniska riksförbundet i Sverige
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789198162608
Läromedel 0
Storlek 192
Författare Klas-Göran Karlsson
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner