Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Äventyret människan

Till kassan

Se även

Äventyret människan

(0)
Skriv en recension

Bok

Eirik Granqvist

210 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    1-4 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Naturvetenskap, Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Diverse
  • Bok
  • Inbunden
  • Swedish
  • Eirik Granqvist
"När ni har läst boken har ni knappast ännu förvandlats till specialister i förhistoria, men med säkerhet har er syn på mänskligheten förändrats. Ni har förstått att de mänskliga framstegen inte kan presenteras som en rak linje, utan utgörs av en linje avbruten av stora och våldsamma språng: upprättgåendet, de första verktygen, iordningsställandet av de första boplatserna, nyttjandet av elden samt ett otal misslyckade försök i olika avseenden" - bland annat så säger Alban Defleur, professor i arkeologi vid universitetet i Marseille, i bokens förord.

Äventyret människan är mycket rikt illustrerad, med många unika rekonstruktioner av tidigare människoarter, gjorda av författaren för utställningar över hela världen. Här finns även det enda kända samtidsporträttet (!) av ett neandertalbarn.

De första recensenterna ger boken högt beröm för dess sakkunniga innehåll "och inte minst Eiriks personliga och lättlästa stil" (Paula Purhonen, generaldirektör för Museiverket i Finland).

----------

?Det är inte volymen som avgör utan hjärnans konstruktion. Skulle hjärnvolymen vara avgörande, så skulle männen vara intelligentare än kvinnorna, eftersom de i medeltal har en större hjärna. För en man är den tanken kanske inte oangenäm, men tyvärr vet vi att en kvinna med ett mycket litet huvud kan vara superintelligent och en storskallig man ett riktigt dumhuvud.? (Eirik Granqvist)

----------

?Neandertalarna var inga ?Untermenschen?, utan en fullgod konkurrent till den moderna människan. Vi ska alltid tänka på dem med vördnad och högaktning. Vi ska inte tänka på neandertalaren som den utdöda människan, utan som människan som levde före oss i Europa. Vi har levat på den europeiska kontinenten i bara 40 000 år, men neandertalaren levde på vår kontinent tillsammans med sina förfäder i över en miljon år! Neandertalaren var den alternativa människan och den verkliga europén.? (Eirik Granqvist)
Genre:
Naturvetenskap
Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker)
Diverse
Format:
Bok
EAN:
9789525306170
Publisher:
Storkamp Media
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789525306170
Läromedel:
0
Storlek:
117
Författare:
Eirik Granqvist

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>