Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu

(Inbunden)

Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu
Tipsa en vän
199 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  3-5 arbetsdagar

Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 22598 betyg.

Totalbetyg 4,1 / 5
Leveranstid 3,9 / 5
Emballeringskvalitet 4,3 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.
Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
Häxans trädgård kombinerar trädgård, hälsa, kulturhistoria och andlighet.

I handboksformat berättas kulturhistoria runt femtio av våra vanligaste läkeörter, hur de kan användas medicinskt, i matlagning och i hudvård idag.

Tydliga foton hjälper läsaren att hitta rätt örter. Häxans trädgård tar även tillbaka en magisk dimension in i våra liv och trädgårdar genom örternas urgamla, viktiga roll i ritualer och som hjälp vid fokusering.Läsaren får handfasta tips på hur läkeörter hittas eller odlas, och hur de används.Häxans trädgård ger läsaren andra ögon att se på det som växer omkring oss.

Boken beskriver massor av vanliga växter som har skonsam effekt på olika åkommor: vissa blommor vars skönhet vi annars njuter av, kan även användas i dekokter mot värk. Oansenliga ogräs visar sig vara utmärkt lindring vid insektsbett eller blir ett gott vitamintillskott i salladen.Läkeörternas fantastiska egenskaper har kloka gummor känt till i årtusenden, fast i långa tider har kunskapen hållits hemlig. När den på 1600-talet kallades svart magi, sades de kloka gummorna samarbeta med djävulen och brändes på bål.

Läkeörtstraditionen hamnade i skamvrån men dess kunskap sögs så småningom upp av läkemedelsindustrin. Idag är många av örternas medicinska verkan vetenskapligt belagd och det är dags att ge häxorna upprättelse!Boken är intressant för en mängd målgrupper: Odlare med villaträdgård Odlare med sommarställe Den som odlar på balkong Den som vill lägga till en ny dimension till promenader i skog och markDen som är intresserad av historia, framförallt kvinnohistoria och medicinsk historia Den som är intresserad av alternativmedicin Den som är intresserad av magi innehållsförteckning örtmagi förr och nu.Läkeörters roll i kvinnokraft, häxprocesser och modern hälsa femtio vanliga svenska läkeörter i bild

Uppslagsdel med läkeörters kulturhistoria, verksamma substanser och medicinska användningsområde (i snitt två sidor per ört en med foto och en med text) från häxsalva till naturlig skönhet.Så använder du läkeörter i hudvård och i hemmet samla, torka och använd läkeörter.Så använder du örternas läkande kraft medicinsktInfusioner, tinkturer, omslag, inhalering och bad. Behandlingsråd till olika åkommor skapa din egen häxträdgård.

Vilka läkeörter trivs var? Välj rätt växter till din örtagård och få dem att trivas i trädgården växters id hänvisning till de femtio läke-örterna. Svenska och latinska namn om författaren Hella Nathorst-Böös har jobbat som frilansjournalist och stylist för populärpress i tjugofem år.

Hon har genom åren skrivit mängder av artiklar om hälsa och personlig utveckling, och ett flertal artiklar om läkeörter. I sin trädgård har hon en örtagård med traditionella läkeörter. Hella brinner för kulturhistoria och kvinnohistoria och för att främja kroppslig och själslig hälsa. Alla dessa intressen möts i läkeörternas praktik.
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: Bladh by Bladh Kategori: Astrologi & Esoterika, Trädgård, Motion & Hälsa
Beräknad leveranstid: 3-5 arbetsdagar Bandtyp: Inbunden
ISBN: 9789187371844 Antal sidor: 191
Språk: Svenska
Titel: Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu Författare: Hella Nathorst-Böös
Releasedatum: 2016-04-15 Upplaga:
Serie:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 127 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 95 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 70 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 47 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »