Tillbaka till toppen
Dagens deals

Bli medlem idag!

  • 25

    %

Äppelmynta - Frö
Äppelmynta - Frö

1 / 2

Äppelmynta - Frö

9 kr

-25%

12 kr
Frö till: Äppelmynta Mentha x rotundifolia Äppelmyntan är en underbar mynta med doft och smak av mint och äpple. Får fina, rosa blommor under sommaren. Hela plantan är ätlig. God att använda för smaksatt vatten, i teér, sallader eller s
Läs mer

Frö till: Äppelmynta

Mentha x rotundifolia

Äppelmyntan är en underbar mynta med doft och smak av mint och äpple. Får fina, rosa blommor under sommaren. Hela plantan är ätlig. God att använda för smaksatt vatten, i teér, sallader eller som garnering på bakverk. Anspråkslös och trivs på de flesta jordar även mager eller lerhaltig. Den sprider sig gärna och odlas därför med fördel i kruka. Kan odlas inomhus i ett svalt och ljust fönster.

Förodling:
Så glest i fuktig såjord, täck gärna med ett tunt lager perlite. Omplantera när plantan är ett par cenrimeter hög i gödslad jord 1 planta/kruka. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter frost.

Direktsådd:
Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck fröna mycket tunt.

Användningsområde: Använd färsk till maträtter, bakverk eller dryck. Går även bra att frysa in eller torka för användning under vintern.

Placering: Sol till halvskugga helst i mullrik och fuktig, väldränerad jord. Anspråkslös.

Skötsel: Plantera ev. om i större kruka men bra planteringsjord eller ut i rabatt/pallkrage. Vattna regelbundet med en svag dog näring. Spridningsbenägen, odlas därför med fördel i kruka. 
 
Plantavstånd, cm: 30

Radavstånd, cm: 30

Svårighetsgrad: Lättodlad 30

Höjd (färdig planta), cm: 20 -35

Härdighet: Perenn / flerårig

Gillas av Pollinatörer: Vid blommning, Ja

Antal frö: 500

 
Varumärke: Mr. Fothergills
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner