Tillbaka till toppen
Dagens deals

Bli medlem idag!

  • 52

    %

Rödbeta 'Chioggia'
Rödbeta 'Chioggia'

1 / 2

Rödbeta 'Chioggia'

14 kr

-52%

29 kr
Beta vulgaris (Rödbeta-Gruppen) Attraktiv sort med rosaröda och vita ringar som på en polkagris. Söt, god smak. Lämplig att äta färsk, kokt med lite smör till eller för inläggning.  Vid ugnsbakning behålls de vackra ringarna medan de försvin
Läs mer

Beta vulgaris (Rödbeta-Gruppen)

Attraktiv sort med rosaröda och vita ringar som på en polkagris. Söt, god smak. Lämplig att äta färsk, kokt med lite smör till eller för inläggning.  Vid ugnsbakning behålls de vackra ringarna medan de försvinner vid kokning och betan blir jämnt rosa. De unga bladen kan användas på samma sätt som mangold.

Så inte för tidigt! Plantorna kan gå i blom om de utsätts för vårfrost. De ger då ingen skörd. Trivs i näringsrik, mullrik och fuktighetshållande jord. Gallra tidigt. Luckra jorden runt plantorna. Gödsla med kaliumrika gödselmedel. Trivs i näringsrik, mullrik och fuktighetshållande jord. Gallra tidigt. Luckra jorden runt plantorna. Gödsla med kaliumrika gödselmedel.

Direktsådd: Vattna såraden före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Blötlägg gärna fröna några timmar före sådd så gror de snabbare.

Plantavstånd, cm: 10

Radavstånd, cm: 30

Växtläge: Sol till halvskugga

Antal frö: 250

0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner