Speldator - Köp din gamingdator online

När det kommer till att hitta en pålitlig speldator som klarar av att leverera hög kvalitet under hård press är det viktigt att inte snåla på prestandan. Se till att du väljer en speldator som du vet har alla förutsättningar som krävs för att låta dig njuta av dina favoritspel utan lagg eller grafikbortfall. Läs mer...

Rätt krav på din gamingdator

Gamers har de absolut högsta kraven på sina datorer – och det med all rätt. Spelen är ofta oerhört prestandakrävande och som spelare är det rimligt att ställa höga krav på att datorn arbetar blixtsnabbt i alla situationer. Den minsta fördröjning kan vara skillnaden mellan vinst och förlust, liv och död – vilket är någonting som inte går att acceptera.

En bra speldator måste ha ett bra grafikkort, en snabb CPU (Processor) och en hel del internminne för att klara av att spela de allra tyngsta spelen. Vi rekommenderar en högpresterande CPU (processor) från Intel eller AMD och pålitliga grafikkort från NVIDIA eller AMD för den bästa grafiken och prestandan. Kraven på bildskärm och hårddisk varierar mer utifrån vilka typer av spel som du spelar och vad du använder datorn till i övrigt. Vi rekommenderar dock att du investerar i en relativt stor bildskärm för att inte gå miste om den totala spelupplevelsen.


Rätt typ av speldator

Vi har speldatorer i alla möjliga prisklasser och för alla typer av spel – från värstingarna på marknaden till de billigare modellerna som trots det låga priset kan vara mer än kapabla att klara av de mest prestandakrävande spelen. Hos oss på CDON.COM hittar du speldatorer från ledande tillverkare som Acer, Asus, HP, MSI och Thor. Utöver detta kan vi även erbjuda alla typer av nödvändiga och onödiga speltillbehör och varianter på kringutrustning som hjälper till att förhöja spelupplevelsen.

Av tradition har gamers alltid föredragit stationära datorer, men idag finns faktiskt även en rad högkvalitativa laptops som är så pass kraftfulla att de kan hantera de allra mest krävande spelen. Drömmen är väl att ha en av varje – en högpresterande stationär speldator att ha hemma vid skrivbordet och en bärbar speldator som man kan ha med sig om man av någon anledning tvingas ut i den analoga världen.