Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Sawyer Squeeze vattenfilter
Sawyer Squeeze vattenfilter
Sawyer Squeeze vattenfilter
Sawyer Squeeze vattenfilter

1 / 4

Sawyer Squeeze vattenfilter

599 kr
Lätt vattenfilter Prisvärt / billigt Enkelt att använda Flera sätt att filtrera vattnet Hög kapacitet Perfekt för 1 – 2 personer Ett av de bästa vattenfiltren Sawyer Squeeze är ett av de bästa och mest prisvärda vattenfiltren som f
Läs mer
 • Lätt vattenfilter
 • Prisvärt / billigt
 • Enkelt att använda
 • Flera sätt att filtrera vattnet
 • Hög kapacitet
 • Perfekt för 1 – 2 personer

Ett av de bästa vattenfiltren

Sawyer Squeeze är ett av de bästa och mest prisvärda vattenfiltren som finns att köpa. Därför är det inte så konstigt att det också blivit ett av de populäraste.

Detta vattenfilter tar bort partiklar ner till 0,1 µm storlek. Det gör att det bland annat filtrerar:

 • 99,99999 % av alla bakterier, t.ex. salmonella, leptospirosis, cholera och coli
 • 99,9999 % av alla protozoer, exempelvis giardia och cryptosporidium
 • 100 % av alla mikroplaster

Grumligt vatten? Inga problem. Filtret förvandlar färgat och oaptitligt vatten till en välsmakande törstsläckare.

Flera sätt att filtrera vatten på

Med Sawyer Squeeze har du alltid flera sätt att filtrera vattnet på.

Det snabbaste är att använda det medföljande sugröret och dricka direkt ur ett vattendrag. Stick ner sugröret i en bäck eller sjö och drick. Det ger färst vatten på en gång!

Metod två är att fylla en av de två medföljande 0,9 liters vattenpåsarna med vatten, skruva på filtret och pressa ut vattnet i en annan behållare.

Eller så tar du en pet-flaska och fyller med smutsigt vatten, skruvar på Squeeze och dricker. På samma sätt går filtret också att använda ”inline” med ett vattensystem i ryggsäcken.

Detta vattenfilter passar även utmärkt för att rena vatten genom tyngdkraft. Häng bara upp en av vattenpåsarna med den medföljande nätpåsen och låt tyngdkraften göra jobbet.

Vattenfilter med starkt flöde

Filtret är något större än två andra filter från Saywer som vi gärna rekommenderar, och , men det är ingen jättestor skillnad. Vikten är endast 85 gram. Som en jämförelse väger Sawyer Mini och Micro Squeeze 57 gram.

Varför väljer man då Squeeze framför de andra två? Jo, flödet är nämligen bättre.

Med den medföljande vattenpåsen är flödeshastigheten inte långt ifrån 2 liter per minut. Med Saywer Micro är den drygt 1,5 liter per minut.

Är du lite otålig, räknas varje minut eller om ni är två som ska dela på samma filter kan detta vara en avgörande aspekt. Squeeze är också bäst på vattenrening genom gravitation.

Enkelt att underhålla – räcker hela livet?

Ett vattenfilter måste göras rent med jämna mellanrum för att flödet ska bevaras. Med Sawyer Squeeze är det enkelt. Det goda genomflödet gör också att Squeeze går snabbare att göra rent än många andra filter.

Det är bara att skölja filtret åt motsatt håll med den medföljande sprutan. Då återställer du kapaciteten till upp till hela 98,5 procent av den ursprungliga nivån.

Tack vare denna finess behöver du aldrig byta filter. Sawyer Squeeze är byggd för att hålla nästan för evigt. Vi kan inte lova att produkten räcker livet ut men själva filtret lär göra det i alla fall.

För att vara exakt så har filtret tillverkats för att klara drygt 14 miljoner liter vatten. Ja du kan själv räkna ut hur länge det förväntas hålla.

Nackdelar?

Den svaga länken är istället de medföljande vattenpåsarna. Efter ett tags användning kan det hända att de blir utslitna. Då kan du behöva köpa till extra påsar ().

Ett tips är att ta med en helt vanlig pet-flaska istället. Håller bra, är enkel att fylla på och passar perfekt med Sawyer Squeeze.

Precis som de flesta andra vattenfilter ska du inte lämna filtret ute i minusgrader. Finns risk för köld är det bäst att ha det nära kroppen så att det inte fryser.

Filtret är bra på att ta bort dålig smak som orsakas av grumligt vatten och bakterier, men det innehåller inget kolfilter. Därför tar det inte bort dålig smak som orsakats av kemikalier. Knappast ett problem för exempelvis vandringsturen, men vill du ha ett sådant filter är vårt tips att titta på .

Skyddar det mot virus?

Hjälper filtret mot virus? Nej, men det är samtidigt sällan något som behövs i den svenska naturen. Nästan inga vattenfilter tar bort viruspartiklar.

Annat är det på sina håll utomlands, speciellt i varmare länder och på platser där det finns mycket människor i närheten. Misstänker du att det kan finnas virus i vattnet bör du antingen koka det, använda eller vattenreningsdroppar som exempelvis efter att du filtrerat det.

Fakta

 • Paketet innehåller: Vattenfilter, 2 st 0,9 liters vattenpåsar, rengöringsspruta, sugrör (används även vid vattenrening via tyngdkraft), adapter för vattensystem, nätpåse för transport eller rengöring med gravitation.
 • Typ av filter: Membran
 • Renar: Bakterier och mikroplaster
 • Passar för: Vandring, prepping, fjällvandring, ultralätt packning, camping, backpacking
 • Vikt: 85 gram
0
Bli den första att skriva en recension