Tillbaka till toppen

Nordens ledande marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Summerdeals
Skyddsmask A4 / Gasmask

1 / 1

Skyddsmask A4 / Gasmask

1 966 kr
Skyddsmask A4 är ett heltäckande ansiktsskydd i gummi som skyddar både andningsvägarna och ögonen. Skyddsmasken sluter helt tätt när den används korrekt. Tillsammans med ett monterat partikelfilter skyddar den mot bl a coronavirus. Filter ingår inte
Läs mer

Skyddsmask A4 är ett heltäckande ansiktsskydd i gummi som skyddar både andningsvägarna och ögonen. Skyddsmasken sluter helt tätt när den används korrekt. Tillsammans med ett monterat partikelfilter skyddar den mot bl a coronavirus. Filter ingår inte, men finns att köpa här på sidan. Inuti skyddsmasken finns en innermask som ska sluta tätt över näsa och mun, för att förhindra att utandningsluften blandas med renad inandningsluft från filtret. Innermasken ser även till att CO2-halten i masken inte överstiger kraven i gällande standarder samt förhindrar även att imma bildas på siktskivorna av den fuktiga utandningsluften. Skyddsmask A4 i kombination med filter är en utmärkt skyddsmask som ger ett gott skydd för användaren när andningsskydd bedöms vara nödvändigt som skydd mot covid-19 smitta. Skyddsfaktorn för skyddsmasken tillsammans med filtret bedöms vara högre än motsvarande FFP3 andningsskydd. Noggrann rengöring enligt rutin är viktigt. Tänk på att skyddsmasken kan läcka om man har skägg.

Masken har storlek 2 som passar de flesta ansikten. Rengöres med 70% (eller högre) ytdesinfektion. Förvaras mörkt och svalt.

Före användning ska färdigställande och täthetskontroll ha genomförts. När masken tas på gäller följande:

1. Fatta skyddsmasken i de nedre remmarna till bandstället.

2. Placera hakan i maskens hakgrop.

3. Dra bandstället över huvudet.

4. Ta bort eventuellt hår mellan skyddsmaskens tätningsyta och ansiktet.

5. Dra åt banden vid tinningarna (samtidigt som du lutar huvudet lite framåt neråt).

6. Dra de övre banden så att bakkappan hamnar på baksidan av huvudet och sitter bekvämt.

7. Dra åt de nedre banden.

8. Justera så att masken och bandstället sitter bekvämt.

9. Placera handen tätt mot filtrets inlopp (där täckpluggen suttit) och ta ett djupt andetag. Masken skall då sugas in mot ansiktet och inget läckage skall uppstå in i masken. Vid användning av filter med större inloppshål, där handflatan inte kan täcka hela hålet, t.ex. partikelfilter PRO 2000, krävs annan övertäckning för att medge täthet. T.ex kan en avfallspåse användas för ändamålet. Täta filtret med påsen för att få tätt. Ta bort påsen genom att dra bort den från filtret.

10. Släpp handen/ta bort påsen från filtret och masken skall då återgå till normalläget.

11. Masken är nu täthetskontrollerad.

0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner