Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

20st Fidget Toys Pop it Stress Ball Leksak Relax Antistres

1 / 1

20st Fidget Toys Pop it Stress Ball Leksak Relax Antistres

(4 recensioner)
169 kr

-76%

Rek pris. 699 kr
Denna produkt är ett paket med fidget leksaker. De är små leksaker att hålla i handflatan. De flesta leksaker är i fickformat och mycket bärbara, så du kan spela på kontoret, hemmet, kyrkan, biblioteken, busstationen och på språng, även som reseleks
  • pop it Fidget
  • Bästa födelsedagspresenten Bästa barn julklappen
Läs mer

Denna produkt är ett paket med fidget leksaker. De är små leksaker att hålla i handflatan. De flesta leksaker är i fickformat och mycket bärbara, så du kan spela på kontoret, hemmet, kyrkan, biblioteken, busstationen och på språng, även som reseleksaker. Dessa sensoriska leksaker är gjorda av giftfria, icke-allergiframkallande material. De är stora gåvor för män, kvinnor, barn, familj och medarbetare.

Paketet innehåller:


Antal fidget leksaker: 20 st

Se den första bilden.

NOTERA! Det används inte av barn under 3 år.

1. På grund av olika bildskärms- och ljuseffekter kan den faktiska färgen skilja sig något från bildfärgen.

2. Låt 1-3 cm skilja sig på grund av manuell mätning.


Hur fidgets (som Tangle) skapar fokus för barn med ADHD


Fidget-leksaker (eller "pilla-med" leksaker) kan hjälpa barn med ADHD / DAMP att fokusera.


Men hur då? Hur kan en leksak hjälpa till utan att distrahera?


Det pågår mycket forskning, och mycket är fortfarande oklart, om hur hjärnan fungerar. Just nu är tanken att barn med ADHD har låg nivå dopamin i hjärnan, vilket påverkar exekutiva färdigheter, så som planering och koncentration. Vissa barn har medicinering för att höja dopamin-nivån, och man tror att dopamin kan höjas genom att andra delar av hjärnan aktiveras. Ett sätt att göra det är med en bra "fidget".


För icke-ADHD människor är koncentrationen oftast bättre om man fokuserar på bara en sak åt gången. Men för en ADHD-hjärna kan det vara bra att ha två saker på gång - den primära uppgift och en "vid-sidan-om" aktivitet som hjälper hjärnan att fokusera på den primära uppgiften.


Vad är en "fidget"?

För att förstå det bättre, är det viktigt att definera en "fidget". En "fidget" är en aktivitet som hjälper barnet att hålla sig engagerad i en uppgift genom att använda ett annat sinne vid sidan om. T ex, om barnet ska lyssna på läraren (hörsel) är det enklare för barnet om det får röra på sig också. Eller om barnet ska läsa (syn), kan det vara till hjälp att lyssna på musik samtidigt. Idén är att denna "vid-sidan-om" aktivitet ska påverka andra sinnen så att den primära aktivitet blir enklare.


Det finns många olika "fidget" som kan hjälpa till. Tuggummi kan vara bra, liksom att klottra i anteckningsboken under föreläsningens gång. Att lyssa till musik samtidigt som man pluggar kan vara till hjälp för vissa. Och att få röra på sig - som gungande, trummande med pennan, sparkande med fötterna, mm. kan också hjälpa till.

Snabbfakta

  • pop it Fidget
  • Bästa födelsedagspresenten Bästa barn julklappen