Tillbaka till toppen

Nordens ledande marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Summerdeals
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX

1 / 8

SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX

790 kr
SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX   (Den senaste versionen av Windmaster levereras endast med 4Flex Pot Support. Det lättare och mer packbara kärlstödet TriFlex finns numera som tillbehör och du finner det i vårt sortiment.) Rek butikspris: 900
Läs mer

SOTO WINDMASTER WITH 4FLEX  

(Den senaste versionen av Windmaster levereras endast med 4Flex Pot Support. Det lättare och mer packbara kärlstödet TriFlex finns numera som tillbehör och du finner det i vårt sortiment.)

Rek butikspris: 900 kr

Art nr: SSOD-1RXN

SOTO har sedan 1983 varit är en innovativ aktör inom friluftskök, men det var inte förrän 2010 de introducerades på den globala marknaden. Varumärket är främst nischat i lättvikts/premiumsegmentet. Deras kök har under åren vunnit flera fina Award-utmärkelser och detta är ett varumärke vid troligen kommer se mer av i framtiden. 

Lättviktsbrännarnas Rolls-Royce är unik bland toppmonterade kök och fungerar ner till -18 grader! En genialisk ingenjörskonst tycker vi. Läs mer om hur den fungerar i vår ambitiösa produktbeskrivning här nedan.

Windmaster sticker ut bland toppmonterade kök och är brännaren som har belönats med det mycket prestigefyllda utmärkelserna Outdoor Industry Award och Best In Class från Gear Institute. Det är inte det billigaste alternativet men troligen det bästa marknaden kan erbjuda. Läs mer nedan varför nedan under respektive funktion.

Om vi börjar med att kolla på driftsäkerheten och kvaliteten kan vi säga att vi sålt ca 50 st Windmaster utan att få en enda reklamation eller ens klagomål på de. Driftsäkerhet, kvalitet och funktion är verkligen mycket hög och på detta sätt sticker den ut i kategorin.

Micro Regulator System

En funktion som påverkar driftsäkerhet och effekt är deras Micro Regulator System vilket ser till att effekten är densamma oavsett om temperaturen är +20 grader eller -5 grader. Alla som har använt gaskök ett tag vet att effekten hos gaskök utan regulator försämras markant redan runt 7-8 plusgrader. Förklaringen är att gasen som är i flytande form i gasbehållaren har minskat tryck i behållaren när det är kallt vilket ger minskad effekt då inte lika mycket gas kan komma upp till brännarhuvudet. Micro Regulator System är funktionen som håller detta trycket konstant vilket möjliggör att Windmaster fungerar lika bra vid -5 som vid +20 grader. Köket kan användas ned till -18 med godtagbar effekt.

Effekten: De flesta brännarna har som bäst runt 3000W i effekt medans Windmastern har power to spare med sina 3260W. Det är därför sällan man behöver vrida vredet till full effekt. Windmaster har dessutom en bra finjustering på gaslågan.

Vindtålighet: Vindtåligheten är otrolig för att vara ett toppmonterat kök (dvs ej integrerat system med kärl). Soto har sett till att avståndet från benen kärlen står på är riktigt nära själva brännarhuvudet som i sin tur är konkavt och har höga väggar. Detta gör . köket vindtåligt då det är svårare för vinden att komma åt själva brännarhuvudet. Det lilla avståndet mellan brännare och kärl medför att relativt lite av effekten upptas av vind.

Vikten: Soto Windmaster är inte den allra lättaste, men vikten är respektingivande sett till vad man får i alla prestanda nämnd ovan. Brännaren med de mindre kärlstöden (TriFlex som köps till separat) och en piezotändare väger inte mer än 67 gram. Enkelheten i att både montera och demontera kärlstöden kan man också spara plats vid packning. 

Piezotändaren: Piezotändaren har visat sig hålla över tid. Den är är tillverkad en platt metallplatta istället för en metalltråd, vilket i kombination med den låga profilen gör den tåligare, då den inte sticker upp och lika lätt kan fastna 

Specifikation:

  • Certifierad: CE-0086
  • Vikt: 87 g (med 4Flex)
  • Effekt: 3260 W
  • Koktid (1L): ca 4 min
  • Mått (andvändning): 144 x 144 x 96 mm
  • Mått (packat): 47 x 50 x 88 mm (utan 4Flex ben)
  • Mått (packat): 47 x 77 x 44 mm (med 4Flex ben)
  • Diameter brännarhuvud: 47 mm
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner