Tillbaka till toppen

Nordens ledande marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Summerdeals
5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta
5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta

1 / 2

5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta

(4 recensioner)
219 kr
222 kr
5:2-dieten - uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmär
  • Kost & Diet
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Michael Mosley, Mimi Spencer
Läs mer

5:2-dieten - uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar.

Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga:  ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv – på köpet får man också en lägre vikt.

Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.

Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre tillgång på mat, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med den här metoden gör kroppen inte det, utan det som händer under halvfastedagarna är att kroppen reparerar sig själv genom att nivåerna sänks på ett speciellt hormon (IGF-1) som bryter ner kroppen.

Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom, och på köpet får man ett friskare åldrande.

Det här är visserligen en diet, men det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta vad man vill övriga dagar. Förord av Kerstin Brismar, professor och kostforskare vid Karolinska Institutet.

Genre Kost & Diet
Format Bok
EAN 9789174243703
Publisher Bonnier Fakta
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789174243703
Läromedel 0
Storlek 191
Författare Michael Mosley Mimi Spencer
A

Anonym

För 8 år sedan

bra skriven och lättförstålig

A

Anonym

För 8 år sedan

5:2 Dieten av Dr Michael Mosley & Mimi Spencer är en mycket bra och lättläst bok med inspirerande innehåll. Bra och enkel kaloritabell, måltidsförslag och inspirerande berättelser från personer som provat dieten.

A

Anonym

För 8 år sedan

Inspirerande bok om man vill testa en diet där man bara drar ner kcal två dagar i veckan. Tror att detta kommer att bli toppen för mig personligen.

A

Anonym

För 9 år sedan

Toppenbra bok för att sätta dig in i vad dieten innebär och kunna testa/ följa den. Innehåller inspirerande berättelser från personer som testat/ följer dieten, enkel kaloritabell samt förslag på menyer för fastedagarna.