Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Iris Biologi 2, elevbok, 2:a upplagan

Till kassan

Se även

Iris Biologi 2, elevbok, 2:a upplagan

(0)
Skriv en recension

Bok

Anders Henriksson, Charlotte Bosson

625 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    2-5 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Facklitteratur barn och ungdom
  • Bok
  • Häftad
  • Swedish
  • Anders Henriksson, Charlotte Bosson
Iris är ett basläromedel i biologi för gymnasieskolan. Med ett enkelt språk, tydlig och flexibel struktur och fantastiska bilder görs biologin både lockande och inspirerande. Iris finns i form av tryckta elevböcker och heltäckande digitala läromedel.

Denna andra upplaga av Iris Biologi 2, elevbok är uppbyggd utifrån ämnesplanens centrala innehåll för kursen Biologi 2. Vilka delar ur det centrala innehållet som varje område behandlar framgår på områdets inledningssida. Innehållet syftar till att ge kunskaper om biologins begrepp, teorier, modeller och arbetsmetoder. Det ska bidra till att utveckla förståelse för biologins betydelse i samhället. 

Varje område är i sin tur indelat i avsnitt. Efter varje avsnitt finns snabbkolls-frågor, så att dina elever snabbt skall kunna stämma av vad de kommer ihåg. Sist i varje område finns dessutom Testa dig själv som består av frågor med tillhörande facit. Dessa frågor är uppdelade utifrån områdets olika avsnitt. I slutet på varje område finns en kortfattad sammanfattning.

Boken lyfter cell- och molekylärbiologi samt olika organismers funktion med fokus på människans hälsa. Här behandlas betydelsen av naturvetenskapligt arbete som exempelvis mikrobiologisk kunskap för att bota infektioner och förhindra smittspridning och mycket mer. Det är vår förhoppning att boken hjälper dina elever till ett aktivt deltagande i frågor som rör natur och miljö samt att den ger dem de redskap som krävs för att följa modern biologisk forskning. Vi har även strävat efter att boken ska lyfta fram naturens olika värden, inte minst de estetiska.

Läroboken är rikt illustrerade. Bilderna hjälper dina elever att associera och underlättar förståelsen för texterna. Många av bilderna kan dessutom fungera som diskussionsunderlag.

Komplettera gärna denna tryckta bok med lärarmaterialet som du hittar i Iris Biologi 2, digital, lärarlicens. Här finns laborationsförslag, grupp- och värderingsövningar, rollspelsunderlag och mycket mer.

Iris Biologi 2, elevbok
i korthet:
• uppbyggd utifrån ämnesplanens centrala innehåll
• utvecklar förståelse för biologins betydelse i samhället
• hjälper dina elever till ett aktivt deltagande i frågor som rör natur och miljö
• pedagogiskt upplagd och rikt illustrerad 

Genre:
Facklitteratur barn och ungdom
Format:
Bok
EAN:
9789151103631
Publisher:
Gleerups Utbildning AB
Bindning:
Häftad
Språk:
Swedish
ISBN:
9789151103631
Läromedel:
0
Serie:
Iris
Författare:
Anders Henriksson
Charlotte Bosson

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>